“Συνομωσιακού τύπου δικαιολογίες”

“Συνομωσιακού τύπου δικαιολογίες” Facebook Twitter
0

Ως “συνομωσιακού τύπου δικαιολογίες”, χαρακτήρισε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις καταγγελίες της καθηγήτριας του Παν/μίου Μακεδονίας και-πρώην πλέον μετά την καρατόμηση Βενιζέλου- Μέλους της Εθνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά, παρ' ότι ήταν αυτός που την επέλεξε.

Απαντώντας στις σοβαρότατες καταγγελίες που απαιτούν εισαγγελική διερεύνηση, ότι η κυβέρνηση “φούσκωσε” το έλλειμμα του προϋπολογισμού από το 12% στο 15,4% προκειμένου να περάσει πιο εύκολα τα σκληρά μέτρα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν Περιβάλλοντος είπε: “ «Είναι γνωστό σε όλους ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα και στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας μας.

Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010, έγινε σε στενή συνεργασία με τη Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχύει για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσμα ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2010».

«Δυστυχώς για όλους μας» συνεχίζει ο υπουργός,« το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 ήταν τελικά 15,4% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat».

Στη συνέχεια ο υπουργός κάνει λόγο για “φτηνές και εύκολες, συνομωσιακού τύπου, δικαιολογίες” για “τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό στον οποίο οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ”.

“Η σοβαρότητα στα λεγόμενα της κυρίας Γεωργαντά εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε ότι "βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή"» κατέληξε ο κύριος Παπακωνσταντίνου. Η κυρία Γεωργαντά είπε τη φράση το πρωί μιλώντας στον Real fm αλλά οι καταγγελίες της είχαν γίνει προς την Ελευθεροτυπία. Γνωστοποίησε επίσης ότι η Εθνική Στατιστική Αρχή έχει να συνεδριάσει από τον Οκτώβριο του 2010 ενώ εξέφρασε την άποψη ότι “το θέμα της χρεοκοπίας είναι στημένο”.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ