Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft - Ζήτησε τη δημιουργία Data Center στην Ελλάδα

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft - Ζήτησε τη δημιουργία Data Center στην Ελλάδα Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ συναντήθηκε την Πέμπτη στο Νταβός ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Microsoft μαζί με τους συνεργάτες του παρουσίασε στον πρωθυπουργό καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέουν την ψηφιακή εποχή με τις πράσινες τεχνολογίες. Αμέσως μετά, κατά τη διμερή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Microsoft, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Microsoft ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει την εταιρία τεχνολογίας η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να επισκεφθεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όπως η Ολυμπία, και να υποβάλλει μια πρόταση στην κυβέρνηση για το πως η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδείξει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.

 

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft - Ζήτησε τη δημιουργία Data Center στην Ελλάδα Facebook Twitter
Eurokinissi

Ακόμα, στη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ανδρών συζητήθηκε η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα. Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εταιριών όπως η Microsoft.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η μέγιστη θερμοκρασία σε ένα data center δεν πρέπει επ' ουδενί να ξεπεράσει τους 28 βαθμούς.Οι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου δεν προσφέρονται για μεγάλες εγκαταστάσεις αυτού του είδους εκτός για την κάλυψη τοπικών αναγκών.Συμφέρει πολύ περισσότερο σε ψυχρότερα κλίματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ