Συνάντηση Μητσοτάκη με ιερείς: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Τσίπρα η συμφωνία Κράτους- Εκκλησίας

Συνάντηση Μητσοτάκη με ιερείς: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Τσίπρα η συμφωνία Κράτους- Εκκλησίας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει μονομερή αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, που συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, οι δύο πλευρές συζήτησαν τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και κυρίως τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι πέτυχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα τον αιφνιδιασμό και την αγανάκτηση που προκάλεσε στους κόλπους της Εκκλησίας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι ανακοινώσεις.

«Τους ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία απολύτως προηγούμενη ενημέρωση για τη "συμφωνία", πόσο μάλλον για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. Χαρακτήρισε μάλιστα τη "συμφωνία" "άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα» καθώς, όπως είπε, «αυτό που απεδείχθη ότι τον ενδιέφερε ήταν η εξαγγελία 10.000 νέων κομματικών προσλήψεων».

«Ο πρόεδρος τη ΝΔ ξεκαθάρισε επίσης ότι ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, η Νέα Δημοκρατία δεν θα την αναγνωρίσει ως επόμενη κυβέρνηση και θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας τους», σημειώνουν στην Πειραιώς.

Ως προς το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, στη ΝΔ σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είναι αναγκαία η αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος.

Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι αυτά μπορούν να προωθηθούν με καλόπιστο διάλογο και ότι δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση.

Υπενθύμισε επιπλέον ότι, όσα άρθρα και εάν προταθούν για αναθεώρηση από τη σημερινή κυβέρνηση, την ευθύνη για το αν τελικώς θα μεταβληθούν και σε ποια κατεύθυνση, την έχει, εκ του Συντάγματος, η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε τέλος ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται σταθερά υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, πλην όμως για την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM