Sueddeutsche Zeitung: Τα πορτραίτα του Τσίπρα και του Μητσοτάκη είναι εντελώς διαφορετικά

Sueddeutsche Zeitung: Τα πορτραίτα του Τσίπρα και του Μητσοτάκη είναι εντελώς διαφορετικά Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τα πορτραίτα του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζει άρθρο της Sueddeutsche Zeitung (SZ).


Με την επισήμανση ότι «οι βιογραφίες των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές», η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο με πορτρέτο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «[...] Ο Μητσοτάκης προέρχεται από μια από τις παλαιότερες δυναστείες. Ο πατέρας του, ο Κρητικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν πρωθυπουργός μεταξύ 1990 και 1993. Συγκαταλεγόταν στις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής, απεβίωσε το 2017 σε ηλικία 98 ετών. [...] Πολλοί Έλληνες έχουν μια διφορούμενη σχέση με τις δυναστείες. Αφενός αντιμετωπίζονται με καχυποψία ως μέρος των ελίτ που έφεραν τη χώρα σε δεινή οικονομική θέση, αφετέρου όποιος έμαθε πολιτική ήδη στο οικογενειακό τραπέζι, θεωρείται ότι προορίζεται για υψηλότερα αξιώματα. Παρά την καταγωγή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε καιρό μακριά από την πολιτική, σε αντίθεση με την μεγαλύτερη αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε την ιδιωτική τράπεζα στην οποία εργαζόταν «[...] το 2003 για να προετοιμάσει την καριέρα του στην πολιτική. Το 2004 κατάφερε να εκλεγεί αμέσως βουλευτής και τόλμησε κάτι ανατρεπτικό για την εποχή: παρέδωσε το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και ζήτησε από τους συναδέλφους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Χλευαστικά ακουγόταν ότι όποιος είναι πλούσιος μπορεί εύκολα να αρνείται προνόμια».

Όπως σημειώνει η SZ «[...] οι βιογραφίες του Μητσοτάκη και του αντιπάλου του Τσίπρα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές: ο Τσίπρας, 44 ετών, καταγόμενος από μεσοαστική οικογένεια, οργάνωνε ήδη ως νεαρός κομμουνιστής σχολικές εξεγέρσεις και καλλιεργεί μέχρι και σήμερα το προφίλ ενός 'μαχητή του δρόμου'.

Ο Μητσοτάκης αντίθετα, 51 ετών, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών [...] φαίνεται συγκρατημένος, υπερβολικά ευγενικός και υψώνει σπανίως τη φωνή του. Δεν έχει αυτό το άξεστο και τη χαλαρότητα των παλιών ισχυρών συντηρητικών. Στη ΝΔ με τις αντιμαχόμενες πτέρυγες τα πράγματα στην αρχή δεν ήταν τόσο εύκολα γι΄ αυτόν. Το πλεονέκτημά του όμως είναι ότι συνεχώς τον υποτιμούν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Deutsche Welle

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM