Στουρνάρας στον εισαγγελέα: Ο Πολάκης με κατέγραψε χωρίς να συναινέσω

Στουρνάρας στον εισαγγελέα: Ο Πολάκης με κατέγραψε χωρίς να συναινέσω Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Για περισσότερες από δύο ώρες κατέθετε σήμερα στον εισαγγελέα ο Γιάννης Στουρνάρας όπου φέρεται να υποστήριξε πως η συνομιλία που είχε με τον Παύλο Πολάκη καταγραφόταν. 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος περιέγραψε κάποια αντικειμενικά περιστατικά, που τον οδήγησαν να πιστεύει πως η συνομιλία καταγραφόταν. 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Παύλος Πολάκης του είπε από την πρώτη στιγμή πως τον ηχογραφεί, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. 

Παράλληλα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πως εκείνος έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα, με τον κεντρικό τραπεζίτη να σχολιάζει πως δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια ακρίβεια.

Ακόμα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, φέρεται να ανέφερε πως ο αναπληρωτής υπουργός υγείας ανακάλεσε τους ισχυρισμούς του για την ηχογράφηση μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή επισύρει ποινές ως και δέκα χρόνια κάθειρξη.

Τέλος ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να υποστήριξε πως αν ο συνομιλητής του δεν ήθελε να τον καταγράψει θα μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Μετά την κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο εισαγγελέας θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες, δηλαδή αν και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφια στη Βουλή ή όχι. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ