Στουρνάρας: «Αυτό είναι το πακέτο και θα ψηφιστεί σε ένα άρθρο»

Στουρνάρας: «Αυτό είναι το πακέτο και θα ψηφιστεί σε ένα άρθρο» Facebook Twitter
0

Παρότι η διάσταση με τη ΔΗΜΑΡ, που φαίνεται αμετακίνητη στο θέμα των εργασιακών παραμένει, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι η διαδικασία για την υιοθέτηση και την ψήφιση των μέτρων προχωρά κανονικά.

Μάλιστα, αφήνοντας να διαφανεί ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να φέρει τα μέτρα στη βουλή, παρά τις διαφωνίες της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι τα μέτρα θα πάνε προς ψήφιση σε ένα άρθρο. Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτεται και το άλλο αίτημα του Φώτη Κουβέλη να είναι να πάνε σε ξεχωριστό άρθρο τα εργασιακά.

Ο υπουργός απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να υπάρξει υπαναχώρηση στα αιτήματα της ΔΗΜΑΡ, και όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει αν ο κ. Κουβέλης συνεχίσει να αρνείται απάντησε: "Δεν θα είναι ωραίο, διότι είναι ένας κυβερνητικός συνασπισμός τριών κομμάτων. Δεν θα είναι ωραίο ένα από τα κόμματα να μη συμμετάσχει στη συμφωνία αυτή".

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι τις δηλώσεις αυτές ο υπουργός τις έκανε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι μοναδικό αγκάθι παραμένει η ΔΗΜΑΡ και πως ελπίζει να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Πάντως, όσο άποφασισμένος κι αν εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς. αν η ΔΗΜΑΡ αποχωρήσει τότε θα πρέπει να στηριχθεί στις ψήφους της κλονιζόμενης Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, από την οποία δύο έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα ενώ υπάρχουν αρκετοί που εκφράζουν, τουλάχιστον μέχρι τώρα, αντιρρήσεις. Ηδη νωρίτερα, και ενώ ο κ. Βενιζέλος ταξιδεύει για τις ΗΠΑ, 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν την Ιπποκράτους ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM