«Στο Κόκκινο»: Απειλές και προγραφές καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού

Ο Γεωργιάδης έστειλε την Επιθεώρηση Εργασίας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σοβαρό ζήτημα έχει δημιουργηθεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», με αφορμή τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν απειλές και προγραφές. 

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού επισημαίνουν ότι έχουν βρεθεί «παρά τη θέλησή μας» μπλεγμένοι στο «τοξικό κλίμα» που έχει κυριαρχήσει ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά», αναφέρουν μεταξύ άλλων και καλούν να μην στρέφεται η τοξικότητα κατά των εργαζομένων. 

Στο θέμα παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει έλεγχο στον ραδιοφωνικό σταθμό. 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό 

Νωρίτερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία στηλιτεύουν την πρακτική της στοχοποίησής τους εξαιτίας των διαφορών που έχουν προκύψει εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές. «Οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών», τονίζουν μεταξύ άλλων. 

Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει: 

«Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι/ες στον Ρ/Σ 105.5 Στο Κόκκινο –και ευρύτερα στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ- βρεθήκαμε παρά τη θέλησή μας μπλεγμένοι στο τοξικό κλίμα που δυστυχώς έχει κυριαρχήσει εν όψει της επαναληπτική εκλογής για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού!

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων.

Από την πλευρά μας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι/ες, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, στο Κόκκινο ασκούμε τη δουλειά μας με απόλυτο επαγγελματισμό και με συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του σταθμού. Ήμασταν εδώ παλιά, καλύπτοντας σημαντικές στιγμές, μεγάλες νίκες και ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τεράστια γεγονότα από τη σκοπιά μιας πραγματικής ενημέρωσης χωρίς fake news και διαστρεβλώσεις, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας προσπάθειες πέραν των συμβατικών επαγγελματικών μας υποχρεώσεων.

Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε και αύριο.

Οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών. Όπως κάναμε πάντα, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που την κάνει, με τη συλλογική μας δύναμη.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους να μην στρέφει την τοξικότητά του εναντίον εργαζομένων».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζήτησα να γίνει άμεσα έλεγχος στον ραδιοφωνικό σταθμό 

Όπως ανέφερε στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας έστειλε την Επιθεώρηση Εργασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό για έλεγχο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:

«Προ ολίγου επικοινώνησα με την Επιθεώρηση Εργασίας και ζήτησα να γίνει άμεσα έλεγχος στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” και σε όλα τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι πριν από λίγο οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” ανήρτησαν μία ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν bullying κατά των εργαζομένων λόγω των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ με πολύ σοβαρές κατηγορίες.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι το bullying στον χώρο εργασίας απαγορεύεται από την εργατική νομοθεσία, όπως και κάθε είδους ψυχολογική βία. Γι’ αυτό το λόγο η Επιθεώρηση Εργασίας άμεσα θα ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας όλων των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ και το αν ευσταθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων, ότι εν μέσω των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να ασκήσουν ψυχολογική βία στους εργαζομένους τους».

 
 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM