Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ουκρανία - Τετ α τετ με την Μέτσολα

Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ουκρανία - Τετ α τετ με την Μέτσολα Facebook Twitter
Ο Kυριάκος Μητσοτάκης με την Ρομπέρτα Mέτσολα / Φωτ: Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που συνδιοργανώνουν η Ουκρανία και η Ελβετία στο θέρετρο του Μπέργκενστοκ.

Στην Διεθνή Διάσκεψη συμμετέχουν περίπου 90 αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηγετών της ΕΕ.  Η σύνοδος πραγματοποιείται  χωρίς την παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως και της Κίνας, ενώ χαρακτηρίστηκε ως χάσιμο χρόνου, από τη Μόσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί αύριο στην ολομέλεια, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διάσκεψης και στη συνέχεια είχε τετ α τετ με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ενόψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ουκρανία - Τετ α τετ με την Μέτσολα Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi

Πριν το δείπνο, οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν για την οικογενειακή φωτογραφία, με τον Πρωθυπουργό να λαμβάνει τη θέση ανάμεσα στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, η οποία συμμετέχει στη Διάσκεψη αντί του Προέδρου Biden, και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και πίσω από τους δύο συνδιοργανωτές, τον Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας και την Πρόεδρο της Ελβετίας Βαϊόλα Άμχερντ.

Ο κύκλος των χωρών που συμμετέχουν στη διαδικασία επεξεργασίας ενός σχεδίου ειρήνευσης για την Ουκρανία θα πρέπει να διευρυνθεί, δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

O Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η τελευταία ειρηνευτική πρόταση της Ρωσίας για την Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάληψη κι άλλων εδαφών της χώρας (από τη Ρωσία) και είναι μία “ολοκληρωτικά παράλογη εικόνα”. Ο ίδιος δήλωσε επίσης, στους δημοσιογράφους ότι η απουσία της Κίνας από τη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, είναι πιθανώς ένα αποτέλεσμα των ρωσικών εκκλήσεων για τη μη συμμετοχή της.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM