Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η ΝΔ για τον Καμμένο

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η ΝΔ για τον Καμμένο Facebook Twitter
0

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από την οποία και ζήτησαν την τήρηση της δικονομικής τάξης - εξαιτίας της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, σε υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη - βρέθηκαν την Τετάρτη ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο αναπληρωτής Τομεάρχης και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης.

Σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η ΝΔ έθεσε το ζήτημα της τήρησης της δικονομικής τάξης, της απαρέγκλιτης προσήλωσης, όπως είπε, κατά τους χειρισμούς της υπόθεσης στους κανόνες της ποινικής δικονομίας.

«Θεωρούμε ότι - όπως είναι γνωστό, άλλωστε - στην υπόθεση του "Noor 1", εκτός από τους χειρισμούς στους οποίους προέβη πολιτικό πρόσωπο, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, χειρισμοί γίνονται και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης, π.χ. ο ανακριτικός υπάλληλος ή το στέλεχος της Εισαγγελίας Πειραιά. Και, επομένως, είναι απαραίτητη η τήρηση της δικονομικής τάξης. Για μας, η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να την αντιμετωπίσει με την προσήκουσα σοβαρότητα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε την παρουσία των στελεχών της ΝΔ στην Εισαγγελία ως «σημειολογική», σημειώνοντας πως είναι ένα ζήτημα βαθιά θεσμικό, βαθιά δημοκρατικό και επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων και της δικονομικής τάξης καθώς, όπως είπε, δηλητηριάζει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία, η Εκτελεστική Εξουσία, όταν παρεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

«Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Πρέπει να τηρούνται. Και όταν μπαίνει στην ουσία τέτοιων πραγμάτων, τότε ξεκινάνε τα ερωτήματα. Και τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αμείλικτα. Η δουλειά που θα κάνουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για μας είναι αυτονόητη. Ήρθαμε εδώ να το εκφράσουμε. Είναι συμβολική η δική μας παρουσία σήμερα εδώ», είπε ο κ. Καραγκούνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM