Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

Στην Αστυπάλαια ο Μητσοτάκης- «Παράθυρο» για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στην προοπτική μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Αστυπάλαια.

 

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αστυπάλαια με αφορμή την παράδοση των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων δημόσιας χρήσης από τη Volkswagen, καθώς και των 12 σταθμών φόρτισης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

 

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με επιχειρηματίες και άλλους κατοίκους του νησιού. Κατά την επίσκεψή του σε παραδοσιακό φούρνο, ο ιδιοκτήτης ανέφερε μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχουν γίνει μειώσεις στον φόρο εισοδήματος και στις επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι «ο ΦΠΑ θα είναι το επόμενο βήμα, όταν με το καλό ισορροπήσουν πλήρως τα δημόσια οικονομικά» της χώρας.



Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μία στάση στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας και συνεχάρη το προσωπικό για τους εμβολιασμούς.

 

«Τα πήγαμε εξαιρετικά. Είδα πάνω από 70% ποσοστά εμβολιασμού. Και θα κάνετε και μια προσπάθεια να πείσετε και τους λίγους ανεμβολίαστους», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Το ενδιαφέρον είναι ότι εγώ συνάντησα δύο τουρίστες οι οποίοι ήρθαν και μου είπαν “ακούσαμε πως τα νησιά είναι εμβολιασμένα και γι’ αυτό και ήρθαμε εδώ”. Άρα, είναι πολύ σημαντικό και για το τουριστικό μας προϊόν».

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM