Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας - Η πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση με Νταβούτογλου μετά τη Σύνοδο

Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας - Η πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση με Νταβούτογλου μετά τη Σύνοδο Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι έφτασε στη Σμύρνη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας όπου θα συζητήσει για τη βελτίωση της συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας σε πολλούς τομείς, αλλά και στη μεταναστευτική κρίση.

Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας - Η πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση με Νταβούτογλου μετά τη Σύνοδο Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί, επίσης η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών ελληνοτουρκικών σχέσεων, κυρίως στον οικονομικό τομέα. Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύουν δέκα υπουργοί της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ατζέντα θα περιλαμβάνει κυρίως ζητήματα σχετικά με τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη, καθώς και για την σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης, θα λάβει χώρα το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν 36 ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς, κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, των τροφίμων και ποτών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των μεταφορών και logistics.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM