ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας - Η πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση με Νταβούτογλου μετά τη Σύνοδο

Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας - Η πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση με Νταβούτογλου μετά τη Σύνοδο Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι έφτασε στη Σμύρνη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας όπου θα συζητήσει για τη βελτίωση της συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας σε πολλούς τομείς, αλλά και στη μεταναστευτική κρίση.

Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας - Η πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση με Νταβούτογλου μετά τη Σύνοδο Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί, επίσης η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών ελληνοτουρκικών σχέσεων, κυρίως στον οικονομικό τομέα. Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύουν δέκα υπουργοί της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ατζέντα θα περιλαμβάνει κυρίως ζητήματα σχετικά με τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη, καθώς και για την σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης, θα λάβει χώρα το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν 36 ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς, κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, των τροφίμων και ποτών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των μεταφορών και logistics.

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ