Στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη από το Eurogroup

Στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη από το Eurogroup Facebook Twitter
Στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις του Eurogroup του Γιάνη Βαρουφάκη (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
2

Τις ηχογραφημένες συνομιλίες από το Eurogroup, από τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, άρχισε να δίνει στη δημοσιότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε βίντεο δηλώνει ότι δημοσιεύει τις συνομιλίες γιατί «χωρίς διαφάνεια δεν υπάρχει δημοκρατία».

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής φάκελο, που σύμφωνα με τον ίδιο, περιελάμβανε τις ηχογραφημένες συζητήσεις του Eurogroup, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, του επέστρεψε τον φάκελο. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει αυτή την κίνηση, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έκανε λόγο για παραβίαση απορρήτου

Στις ηχογραφήσεις, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ακούγεται ποιοι ήταν διαλλακτικοί και ποιοι ήταν κυνικοί, δεν δέχονταν συζήτηση και απαιτούσαν την άμεση συνθηκολόγηση της Ελλάδας. Ακόμη αναφέρει ότι ακούγεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να θέτει τελεσίγραφο ότι θα κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες. «Έχετε δικαίωμα να ξέρετε τι ειπώθηκε εκεί μέσα», αναφέρει ακόμη. «Η δημοσιοποίηση των συνομιλιών αυτών δεν είναι μόνο ηθική, αλλά και αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό καθήκον», επισημαίνει ακόμη.

 
Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ανίατη περίπτωση... πέρα απο το γεγονός οτι αυτό που κάνει αποτελεί κατάφωρη παραβίαση προσωπικών δεδομένων με ποινικές συνέπειες, η εμμονή του μάλλον χρήζει περαιτέρω εξέτασης απο ειδικούς...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ