Ο 33χρονος Στάθης Γιαννακίδης είναι ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. 

 

Ο Στάθης Γιαννακίδης γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

 

Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κατά τη ΙΣΤ' Κοινοβουλευτική περίοδο διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αλλά και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

 

Κατά τήν τελευταία Κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

 

Παράλληλα, παραμένει γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

 

Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής, μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

 

Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.