Σπίρτζης: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό

Σπίρτζης: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Νέα επίθεση για τη διπλή αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης χαρακτηρίζοντάς την «μονομερή ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα». 

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε δε πως αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν ενέδωσε ποτέ στην πίεση των συμφερόντων. Όπως είπε, «δεν μπορεί η Αττική Οδός Α.Ε. την ώρα που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των διοδίων με την κυβέρνηση και δίχως να αποδείξει τα κόστη που έχει, να προχωρά σε μονομερή αύξηση». Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή δεν θα γίνει ανεκτή και άφησε ανοικτό το σενάριο για λήψη συγκεκριμένων μέτρων από το υπουργείο. 

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία στα μέσα του μήνα, τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν από τον Ιούλιο, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ενώ θα δεχθούν και νέα αύξηση από τον Ιανουάριο, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Για τις μηχανές η τιμή θα ανέβει αρχικά από το 1,40€ στο 1,50€ και από την αρχή του 2020 στο 1,60€. Αντίστοιχα θα αυξηθούν και τα διόδια για τα αυτοκίνητα από τα 2,80€ που είναι σήμερα, στα 3€ από τον Ιούλιο και στα 3,30€ από την επόμενη χρονιά. Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους.

Στον απόηχο των ευρωεκλογών και ενόψει των εθνικών εκλογών, ο υπουργός Υποδομών απέρριψε τον ισχυρισμό ότι αποδοκιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από το λαό για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ υποστήριξε ότι το διακύβευμα στις εθνικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετικό. Κλείνοντας, χαρακτήρισε την Προοδευτική Συμμαχία «κύριο πόλο της προοδευτικής παράταξης, που διαχρονικά χαρακτηριζόταν από μεγάλη μαζικότητα, στην προσπάθεια να ανατραπεί το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και το πρόγραμμα της ΝΔ που ταυτίζεται με αυτό το ΔΝΤ».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια