Σπίρτζης: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό

Σπίρτζης: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Νέα επίθεση για τη διπλή αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης χαρακτηρίζοντάς την «μονομερή ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα». 

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε δε πως αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν ενέδωσε ποτέ στην πίεση των συμφερόντων. Όπως είπε, «δεν μπορεί η Αττική Οδός Α.Ε. την ώρα που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των διοδίων με την κυβέρνηση και δίχως να αποδείξει τα κόστη που έχει, να προχωρά σε μονομερή αύξηση». Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή δεν θα γίνει ανεκτή και άφησε ανοικτό το σενάριο για λήψη συγκεκριμένων μέτρων από το υπουργείο. 

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία στα μέσα του μήνα, τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν από τον Ιούλιο, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ενώ θα δεχθούν και νέα αύξηση από τον Ιανουάριο, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Για τις μηχανές η τιμή θα ανέβει αρχικά από το 1,40€ στο 1,50€ και από την αρχή του 2020 στο 1,60€. Αντίστοιχα θα αυξηθούν και τα διόδια για τα αυτοκίνητα από τα 2,80€ που είναι σήμερα, στα 3€ από τον Ιούλιο και στα 3,30€ από την επόμενη χρονιά. Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους.

Στον απόηχο των ευρωεκλογών και ενόψει των εθνικών εκλογών, ο υπουργός Υποδομών απέρριψε τον ισχυρισμό ότι αποδοκιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από το λαό για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ υποστήριξε ότι το διακύβευμα στις εθνικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετικό. Κλείνοντας, χαρακτήρισε την Προοδευτική Συμμαχία «κύριο πόλο της προοδευτικής παράταξης, που διαχρονικά χαρακτηριζόταν από μεγάλη μαζικότητα, στην προσπάθεια να ανατραπεί το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και το πρόγραμμα της ΝΔ που ταυτίζεται με αυτό το ΔΝΤ».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια