Αττική Οδός: Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια

Αττική Οδός: Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν από τον Ιούλιο, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ενώ θα δεχθούν και νέα αύξηση από τον Ιανουάριο, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Για τις μηχανές η τιμή θα ανέβει αρχικά από το 1,40€ στο 1,50€ και από την αρχή του 2020 στο 1,60€. Αντίστοιχα θα αυξηθούν και τα διόδια για τα αυτοκίνητα από τα 2,80€ που είναι σήμερα, στα 3€ από τον Ιούλιο και στα 3,30€ από την επόμενη χρονιά. Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους.

Αττική Οδός: Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια Facebook Twitter

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η «Αττική Οδός Α.Ε.» ανακοινώνει τις νέες τιμές των διοδίων που θα τεθούν σε ισχύ σε δύο διαδοχικά στάδια για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων.

Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους.

Σημειώνεται ότι η νέα ονομαστική τιμή του διοδίου, που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019, είναι περίπου 20% χαμηλότερη από το όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, αφού το Άνω Συμβατικό Όριο Διοδίων Τελών ανέρχεται σήμερα σε €3,77, ενώ εάν ληφθούν υπόψη και τα εκπτωτικά προγράμματα, η μέση τιμή θα είναι ακόμη χαμηλότερη από το Συμβατικό Όριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανάδοχος, παρά την αύξηση του πληθωρισμού και παρά τη σημαντική μείωση του αριθμού των διελεύσεων, αντιλαμβανόμενος τις οικονομικές δυσκολίες που ενέσκηψαν στη χώρα, διατήρησε σταθερή την τιμή των διοδίων τα τελευταία δεκατρία (13) χρόνια. Επισημαίνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2006 που το διόδιο ανερχόταν σε €2,70, η «Αττική Οδός Α.Ε.» προχώρησε μέχρι σήμερα σε μία μόνο μικρή αύξηση κατά €0,10, στα €2,80 τον Ιούλιο του 2010, στο πλαίσιο της κάλυψης των διαδοχικών αυξήσεων του ΦΠΑ, διαμορφώνοντας την καθαρή τιμή διοδίων των €2,80 με ΦΠΑ 24% σε χαμηλότερο επίπεδο της τιμής των €2,70 με ΦΠΑ 19%.

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» καλεί τους χρήστες, που χρησιμοποιούν ακόμη μετρητά για τις συναλλαγές τους, να αξιοποιήσουν, ανάλογα και με τη συχνότητα χρήσης του αυτοκινητόδρομου, τα εκπτωτικά προγράμματα, λαμβάνοντας δωρεάν τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη. Με το βασικό πρόγραμμα (Πρόγραμμα Express), η τιμή των διοδίων διαμορφώνεται σε €2,80, όσο στοιχίζει δηλαδή σήμερα η διέλευση με καταβολή μετρητών.

Στο www.aodos.gr υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα εκπτωτικά προγράμματα, τις κατηγορίες των οχημάτων και τις νέες τιμές, ενώ ειδική εφαρμογή βοηθάει τον οδηγό να επιλέξει το πιο συμφέρον πρόγραμμα ανάλογα με τη χρήση που κάνει στον αυτοκινητόδρομο.»

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
δεν το προλαβαν το μεγαλο δωρακι που σχεδιαζε ο Σπιρτζης, να κανουν κατι ψευτομελετες για επεκταση της Αττικη οδου δηθεν χωρις κοστος με ανταλλαγμα την επεκταση της συμβασης παραχωρησης για καποια χρονια χωρις διαγωνισμο!!! φαινεται φοβηθηκαν τα δικαστηρια.
Αφου εχουν μειωθει σημαντικα οι διευλευσεις πως ειναι δυνατον τα πρωινα να υπαρχει μποτιλιασμα στην Αττικη οδο; Καπου το εχουμε χασει νομιζω το θεμα.25% αυξηση μεσα σε 6 μηνες, ωραια πραγματα εχω να πω...
ειναι γνωστη η αγαπη του καθεστωτος συριζαυγανελ για την οικογενεια Μπομπολα. Προβλεποντας δυσκολες μερες αυξανουν τα διοδια και οι δυσκολες μερες θα ερθουν με την ληξη της συμβασης που επικειται και την οποια ο Σπιρτζης ειχε προσπαθησει να ανανεωσει απο το παραθυρο.Για αυτο η λυσα εναντια στο "Κουλης" , γιατι οπως το αεροδρομιο πηγαν να το εκχωρησουν με την μιση τιμη, ετσι και την εκχωρηση της Αττικης Οδου μεσω διαγωνισμου την απεχθανονται ολοι οι κρατικοδιαιτοι σκαφατοι, ξερετε αυτοι που δινουν το σκαφος σε κατι μικροαστικα λιγουρια.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ