Σπίρτζης: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό

Σπίρτζης: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Νέα επίθεση για τη διπλή αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης χαρακτηρίζοντάς την «μονομερή ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα». 

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε δε πως αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν ενέδωσε ποτέ στην πίεση των συμφερόντων. Όπως είπε, «δεν μπορεί η Αττική Οδός Α.Ε. την ώρα που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των διοδίων με την κυβέρνηση και δίχως να αποδείξει τα κόστη που έχει, να προχωρά σε μονομερή αύξηση». Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή δεν θα γίνει ανεκτή και άφησε ανοικτό το σενάριο για λήψη συγκεκριμένων μέτρων από το υπουργείο. 

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία στα μέσα του μήνα, τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν από τον Ιούλιο, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ενώ θα δεχθούν και νέα αύξηση από τον Ιανουάριο, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Για τις μηχανές η τιμή θα ανέβει αρχικά από το 1,40€ στο 1,50€ και από την αρχή του 2020 στο 1,60€. Αντίστοιχα θα αυξηθούν και τα διόδια για τα αυτοκίνητα από τα 2,80€ που είναι σήμερα, στα 3€ από τον Ιούλιο και στα 3,30€ από την επόμενη χρονιά. Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους.

Στον απόηχο των ευρωεκλογών και ενόψει των εθνικών εκλογών, ο υπουργός Υποδομών απέρριψε τον ισχυρισμό ότι αποδοκιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από το λαό για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ υποστήριξε ότι το διακύβευμα στις εθνικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετικό. Κλείνοντας, χαρακτήρισε την Προοδευτική Συμμαχία «κύριο πόλο της προοδευτικής παράταξης, που διαχρονικά χαρακτηριζόταν από μεγάλη μαζικότητα, στην προσπάθεια να ανατραπεί το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και το πρόγραμμα της ΝΔ που ταυτίζεται με αυτό το ΔΝΤ».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια