Σουλτς: Θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας

Σουλτς: Θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας Facebook Twitter
2

«Θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στο Europolitics και υπογραμμίζει ότι η ΕΕ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Η αίσθησή μου είναι ότι θα έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα εντός της εβδομάδας. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Υπάρχει μια συμφωνία επί της αρχής στο πλαίσιο του Eurogroup. Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις, για το επενδυτικό πλαίσιο της χώρας και την αναζωογόνηση της οικονομίας. Είναι πλέον καιρός, δεν μπορούμε να περιμένουμε για να καταλήξουμε σε συμβιβασμό. Είμαστε στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων. Χρειαζόμαστε μια λύση πριν από το τέλος του μήνα», αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο.

Σε ερώτηση αν και κατά πόσο θα πρέπει η ΕΕ να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου απαντά αρνητικά. «Όχι. Αν θέλετε να μείνει κάποιος σε μια οικογένεια, δεν διεξάγετε μελέτες σχετικά με πιθανή έξοδο. Εργαζόμαστε σκληρά για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η παραμονή της Ελλάδας είναι προς το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον. Αυτό που επιδιώκω είναι να βοηθήσω τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους καθημερινούς ανθρώπους που υπέστησαν τις συνέπειες της ανευθυνότητας που επικράτησε για χρόνια στη χώρα και την έλλειψη αλληλεγγύης των "ιδιαιτέρως πλουσίων", οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

»Θέλω να βοηθήσω την ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να παραμείνει στην ευρωζώνη. Επειδή η κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως επιζήμια. Η γραμμή είναι απλή: Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και η πόρτα στην κερδοσκοπία σε βάρος του κοινού νομίσματος κλείνει».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM