Σολτς: Ελπίζουμε σε ένα καλό τέλος στο ελληνικό πρόγραμμα

Σολτς: Ελπίζουμε σε ένα καλό τέλος στο ελληνικό πρόγραμμα Facebook Twitter
EPA
0

Την ελπίδα και την αξιολόγηση που εξέφρασε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ για το ελληνικό πρόγραμμα, ότι θα οδηγηθεί τώρα σε καλό τέλος, συμμερίζεται και ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Ο υπουργός Οικονομικών «συμμερίζεται την ελπίδα και την αξιολόγηση της καγκελαρίου, ότι το πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα θα οδηγηθεί τώρα σε καλό τέλος.

Και σε αυτό το σημείο μπορώ να επισημάνω ότι έως τώρα ήταν και μία επιτυχία, κοιτάζοντας τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τώρα υπάρχουν και πλεονάσματα. Λαμβάνοντας υπόψη και τους αριθμούς σχετικά με την ανάπτυξη» δήλωσε η κ. Σβάμπεργκερ, αρνήθηκε, ωστόσο, να προκαταλάβει την απόφαση του αυριανού Eurogroup.

«Αύριο συναντάται το Eurogroup για να διαβουλευτεί για το τέλος του προγράμματος του ΕΜΣ για την Ελλάδα. Αυτό εκπνέει στις 20 Αυγούστου. Από τη μία πλευρά πρέπει τώρα να δούμε πώς εκτιμάται η τελευταία αξιολόγηση, δηλαδή τα τελευταία milestones αυτού του προγράμματος και εάν αυτά έχουν εκπληρωθεί από την ελληνική πλευρά.

Το τι θα συμβεί μετά το τέλος του προγράμματος προσαρμογής, η λέξη κλειδί ελάφρυνση χρέους περιλαμβάνεται στα θέματα τα οποία θα συζητηθούν αύριο και δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις» ανέφερε η κ. Σβάμπεγκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη γερμανική θέση, περιορίστηκε να επισημάνει ότι «αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί επανειλημμένα και στον κύκλο των υπουργών Οικονομικών του ευρώ και υπάρχουν από το 2016 και 2017 αποφάσεις, στις οποίες περιγράφονται κατά κάποιον τρόπο εργαλειοθήκες, τι δηλαδή θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο, ποια μεσοπρόθεσμα μέτρα, μετά το τέλος ενός προγράμματος προσαρμογής, σε συντονισμό κοινών αποφάσεων και σε συνεννόηση με ευρωπαϊκούς και άλλους θεσμούς».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM