Σκυλακάκης: 2,5 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν αυτοκίνητο, δεν θα ωφελούνταν από μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Σκυλακάκης: 2,5 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν αυτοκίνητο, δεν θα ωφελούνταν από τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του για τον ΕΦΚ στα καύσιμα, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Το επιχείρημα που προέβαλε σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Σκυλακάκης, προκειμένου να εξηγήσει γιατί δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα, ήταν μεταξύ άλλων ότι αυτό θα ευνοούσε τους πιο πλούσιους, επειδή «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο». 

Σε σημερινή τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να εξηγήσει αυτή την τοποθέτησή του. 

«Στην Ελλάδα, το 30,4% των νοικοκυριών δεν έχουν αυτοκίνητο και από το αυτό το 30%, το 70% ζουν με κάτω από τον κατώτατο μισθό. Αυτοί είναι πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκυλακάκης. 

«Αυτοί οι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τεκμήριο είναι το φτωχότερο κομμάτι του πληθυσμού. Βεβαίως υπάρχουν πολλοί φτωχοί με αυτοκίνητο, αλλά υπάρχουν και 2 εκατ. φορολογούμενοι που δεν έχουν. Αυτοί από μια τεράστια δημοσιονομική δαπάνη που υποτίθεται θα ήταν για να ανακουφίσει τους φτωχότερους, δεν θα έπαιρναν τίποτα. Αυτό είπα», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

Είναι προτιμότερο, συνέχισε «να κάνουμε παρέμβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα, αν έχουμε χρήματα, που αφορά όλους τους φορολογούμενους». 

«Τα νοικοκυριά με τρία αυτοκίνητα και πάνω- που δεν είναι φτωχά- έχουν 500.000 αυτοκίνητα, το 10% της κατανάλωσης. Αν μειώσουμε τα καύσιμα, θα δώσουμε 40-50 εκατομμύρια σε αυτά τα νοικοκυριά και τίποτα στα 2 εκατομμύρια των υπολοίπων ή αν τους δώσομε θα τους δώσουμε ψίχουλα. Είναι αυτό κοινωνική πολιτική;», δήλωσε ακόμη ο κ. Σκυλακάκης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση για το ποιοι θα ενισχυθούν πρώτα, από την τεράστια επιβάρυνση της οικονομίας που έρχεται από το εξωτερικό, λόγω των αυξήσεων των τιμών ενέργειας. 

«Αν έχουμε χρήματα επιπλέον, πρέπει να πάνε πρώτα στο ηλεκτρικό και τα τρόφιμα που μετά βεβαιότητας καταναλώνει το ευάλωτο νοικοκυριό. Προφανώς είναι δημοσιονομικό το θέμα. Λέτε να κυκλοφορούμε με ένα δισ. στο χέρι;», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM