Σκρέκας: H εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας - Θα έχουμε πολύ δύσκολο χειμώνα

Σκρέκας: H εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας - Θα έχουμε πολύ δύσκολο χειμώνα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Για έναν «πολύ δύσκολο χειμώνα» προειδοποίησε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας καλώντας τους πολίτες να προβούν σε καθημερινή εξοικονόμηση ενέργειας.

«Όλη η Ευρώπη ανησυχεί και προβληματίζεται για τους επόμενους μήνες. Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της στρατηγικής της Ρωσίας να στραγγαλίζει ενεργειακά την Ευρώπη μειώνοντας τις ροές φυσικού αερίου και εκτινάσσοντας τις τιμές», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι «η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας». 

«Έχουμε προνοήσει, καθώς προχωρήσαμε σε διπλασιασμό της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας με νέα πλωτή δεξαμενή έχουμε διπλασιάσει την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πετρέλαιο σε πέντε εργοστάσια φυσικού αερίου», τόνισε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει από νωρίς ένα «δίχτυ προστασίας καταρχήν απέναντι τους οικιακούς καταναλωτές».

«Μόνο το Σεπτέμβριο θα επιδοτήσουμε με 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ τα νοικοκυριά για ένα μόλις μήνα. Είναι η μεγαλύτερη επιδότηση που έχει ίσως δοθεί ποτέ για να στηρίξουμε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις [...] Σε εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, ψιλικά, απορροφούμε το 89% της αύξησης για το Σεπτέμβριο. Στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις απορροφούμε το 50 με 55% της αύξησης», σημείωσε ο υπουργός.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, «συζητάμε με το υπουργείο Οικονομικών για να βρούμε και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία πέραν της επιδότησης για τις μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις».

Ο υπουργός Ένεργειας ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση έχει υποχρεώσει τους παρόχους ενέργειας σε καθαρές χρεώσεις» ενώ έφερε και ένα παράδειγμα του ποσού που θα πληρώσει ένα νοικοκυριό τον Σεπτέμβριο μετά την κρατική επιδότηση.

«Το Σεπτέμβριο ένα μέσο νοικοκυριό με 400 κιλοβατώρες θα πλήρωνε σχεδόν 350 ευρώ μόνο για την ηλεκτρική ενέργεια. Μετά την κρατική επιδότηση το πληρωτέο ποσό κατεβαίνει στα 60 ευρώ», είπε ο κ. Σκρέκας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών», εκτιμούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ