Σκουρλέτης: Επιχειρούμε με ό,τι διαθέσιμα έχουμε- Τόσκας: Είναι ώρα πράξεων και όχι ύβρεων

Σκουρλέτης: Επιχειρούμε με ό,τι διαθέσιμα έχουμε- Τόσκας: Είναι ώρα πράξεων και όχι ύβρεων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Michalis Karagiannis / SOOC)
1

«Είναι η ώρα της πράξης, της αντιμετώπισης της καταστροφής και όχι η ώρα των ύβρεων και της απαξίωσης», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας κατά την ευρεία σύσκεψη στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λαμβάνοντας το λόγο μετά τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.


«Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στον κύκλο της υστερίας και των απαξιωτικών-υβριστικών εκφράσεων που χρησιμοποιούν κάποια κόμματα, διότι δεν πιστεύουμε ότι είναι ώρα να μιλάμε έτσι. Είναι η ώρα της πράξης, της αντιμετώπισης της φυσικής καταστροφής, χωρίς να σκεφτόμαστε κόπους και οικονομικό κόστος για τη χρησιμοποίηση των μέσων. Προέχει η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τη μείωση των επιπτώσεων, προσπαθούμε να δούμε και τα σφάλματά μας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης.


Ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημερώνουμε και από τον οποίο παίρνουμε κατευθύνσεις» ενώ υπογράμμισε τη συντονισμένη προσπάθεια των συναρμόδιων υπουργείων, υπηρεσιών και φορέων.

Η προσπάθεια γίνεται με συντονισμό είπε ο κ. Τόσκας ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέχουν τα μέσα τους, ενώ ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που προσπάθησε από χθες με υπεράνθρωπες προσπάθειες και τεράστιο κόπο να μειώσει και να ελέγξει τη φωτιά (στην Αττική).

Απευθυνόμενος δε στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είπε: Είμαι εδώ μαζί σας από χθες, βλέπω με πόση προσπάθεια ενεργείτε και έχετε φέρει σε ελέγξιμη κατάσταση την πυρκαγιά, που άλλες χρονιές, είχε κάψει περίπου 150 χιλ στρέμματα το 2009, και είχε προκαλέσει πολλές καταστροφές είπε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: Παρά τα όσα λέγονται, το ΠΣ με τα δικά του και τα μισθωμένα μέσα ενήργησαν μέσα σε 20 λεπτά, χρόνος απόλυτα αποδεκτός. Μίλησε μάλιστα για την ιδιαιτέρως κοπιαστική μάχη που δίδεται από τα ίδια σχεδόν άτομα.


Προβληματισμός για εμπρησμούς


Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα αρκετές από τις πυρκαγιές δεν μπορεί παρά να είναι έργο εμπρηστών. Υπήρξαν χθες 91 πυρκαγιές και σήμερα άλλες 31. Υπήρξαν πολλές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο (19) στην Αμαλιάδα, την Ολυμπία, την Κεφαλονιά και σε άλλα μέρη


Εμείς προβληματιζόμαστε και για εμπρησμούς που σίγουρα έγιναν. Οι 19 στη Ζάκυνθο σίγουρα ήταν εμπρησμοί. Οι απόπειρες στο άλσος Βεδικού, στο Κορωπί και την Καισαριανής σίγουρα ήταν προσπάθειες, που με τις ενέργειες της ΠΟΥ και της ΕΛΑΣ απετράπησαν είπε ο κ. Τόσκας, ο οποίος επανέλαβε ότι οι πυρκαγιές δεν σβήνονται ούτε με ευχές ούτε με εύκολα λόγια που λένε κάποιοι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM