Σκληρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό και τις απειλές Ερντογάν

Σκληρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό και τις απειλές Ερντογάν Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έφερε η απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό από την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ η Τουρκία έχει εξαπολύσει απειλές εναντίον της χώρας μας μετά από αυτή την εξέλιξη.

 Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε σκληρή ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που μιλούσε για «αγκαλιά της Ελλάδας σε πραξικοπηματίες» και προειδοποιούσε για επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Αιχμές από ΝΔ 

 

«Ένα 24ωρο μετά την απαράδεκτη και με απειλές δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το θέμα της νόμιμης χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, το κατά τα άλλα λαλίστατο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σιωπά, σχολιάζει η ΝΔ.

«Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;», αναρωτιέται σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει πως πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Ελλάδα σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και πράττει τα δέοντα ώστε οι 8 Τούρκοι να έχουν μία δίκαιη δίκη.

Τζανακόπουλος: «Η ΝΔ προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα»

«Η Νέα Δημοκρατία προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτηση του στο Twitter.

«Η ΝΔ προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Τη στιγμή μάλιστα που η αίτηση ακύρωσης παραπέμπει το θέμα ακριβώς στην κρίση της Δικαιοσύνης. Πώς όμως η ΝΔ να τα πάει καλά με τη διάκριση των εξουσιών όταν ο κος Μητσοτάκης μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με το Ρουσώ...», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"...Πώς όμως η ΝΔ να τα πάει καλά με τη διάκριση των εξουσιών όταν ο κος Μητσοτάκης μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με το Ρουσώ...», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος..."Αντιθέτως, οι Συριζαίοι έχουν εντρυφήσει στον Αϊνστάιν σε τέτοιο βάθος που μπορούν και εφαρμόζουν την Θεωρία της Σχετικότητας ακόμα και στις ηθικές τους αξίες.(Πιο μικρομέγαλος και με παράκρουση μεγαλείου πεθαίνεις)
Και ο κ. Τζανακόπουλος ομοίως είναι άσχετος, διότι αν οι Επιτροπές Ασύλου είναι διοικητικά όργανα, απαγορεύεται η λεγόμενη ''ενδοστρεφής δίκη''. Πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή, και επιτρέπεται κατά παρέκκλιση η άσκηση αίτησης ακύρωσης ΜΟΝΟ για λόγους νομιμότητας: το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει ΜΟΝΟ το σύννομο της απόφασης και όχι τη σκοπιμότητά της για πολιτικούς (ή άλλους) λόγους.Προσωπικά, εκτός της ουσίας, θεωρώ ως ατυχές και το timing.