Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Σκόπια: Πρόξενος ήταν σε εθνικιστική εκδήλωση όπου τα σύνορα της ΠΓΔΜ έφταναν στη Φλώρινα

Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Σκόπια: Πρόξενος ήταν σε εθνικιστική εκδήλωση όπου τα σύνορα της ΠΓΔΜ έφταναν στη Φλώρινα Facebook Twitter
0

Στα λόγια μένουν οι διακηρύξεις της ΠΓΔΜ για την εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού και μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να προχωρά σε σκληρή ανακοίνωση έπειτα από τη συμμετοχή Σκοπιανού προξένου σε εθνικιστική εκδήλωση όπου τα σύνορα της ΠΓΔΜ έφταναν στη Φλώρινα.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη προκλητική συμπεριφορά των Σκοπίων, την οποία καταγγέλλει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του σχετικά τη συμμετοχή του γενικού προξένου της ΠΓΔΜ στο Τορόντο, Γιόβικα Παλατσέφσκι, σε εθνικιστική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται γι άλλη μία φορά από την ΠΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.


Ο κ. Παλατσέφσκι εκπροσωπώντας προφανώς την κυβέρνηση των Σκοπίων σε εθνικιστική εκδήλωση συμπατριωτών του απηύθυνε  χαιρετισμό από εξέδρα με φόντο έναν μεγάλο χάρτη της ΠΓΔΜ, η οποία φτάνει στον Θερμαϊκό, την Καβάλα και τη Φλώρινα, με τον ήλιο της Βεργίνας δίπλα.


Σε υψηλούς τόνους το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση των Σκοπίων τονίζοντας ότι παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου και τις αλλαγές προσώπων «φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM