Σήμερα η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου

Σήμερα η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Σήμερα η τριμερής στην Κύπρο μεταξύ Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου για την αναβάθμιση των σχέσεων στον οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και διπλωματικό τομέα.

Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντούλ Φατάχ ελ Σίσι, συναντώνται σε μια συνάντηση που αποτελεί συνέχεια της τριμερούς που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2014 στο Κάιρο, στην οποία την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο ηγέτες θα έχουν κατ' αρχήν διμερείς συναντήσεις και στην συνέχεια θα γίνει η τριμερής στην οποία αναμένεται να  συζητηθούν θέματα ενεργειακής συνεργασίας, το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με αιχμή την ανάγκη αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, οι εμπορικές συναλλαγές και ο πολιτικός διάλογος.

Σύμφωνα ΜΜΕ της Αιγύπτου, ο πρόεδρος Σίσι μεταβαίνει στην Λευκωσία για την τριμερή σε ανώτατο επίπεδο στην οποία όπως χαρακτηριστικά γράφουν θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για την κοινή χάραξη ΑΟΖ και εκμετάλλευση των «οικοπέδων» φυσικού αερίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε για την Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης και θα επιστρέψει εντός της ημέρας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM