ΣΕΗ για Αλέξη Γεωργούλη: Θα συνεδριάσουν άμεσα τα αρμόδια όργανα

ΣΕΗ για Αλέξη Γεωργούλη: Θα συνεδριάσουν άμεσα τα αρμόδια όργανα Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Θέση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό και σωματική βλάβη πήρε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Το ΣΕΗ, του οποίου ο Αλέξης Γεωργούλης είναι μέλος, σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως εκφράζει «ρητά και κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας σε κάθε άτομο που έχει βιώσει εργασιακή, έμφυλη, σεξουαλική ή άλλη βία, είτε έχει μιλήσει για αυτήν, είτε όχι».

Επισημαίνει, πως καταδικάζει «απερίφραστα κάθε καταγγελλόμενη τέτοιου είδους συμπεριφορά» και «αναγνωρίζουμε το χρέος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε τα θύματα να νιώθουν ασφαλή να μιλήσουν και να καταγγείλουν κάθε μορφή βίας, εργασιακής, έμφυλης κλπ, να εξασφαλίσουμε την προστασία τους και τους μηχανισμούς υποστήριξης και δικαίωσής τους με κάθε δυνατό τρόπο».

Όσον αφορά την υπόθεση Γεωργούλη το ΣΕΗ γνωστοποιεί πως «άμεσα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια καταστατικά όργανα του Σωματείου μας, τηρώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες και θα αποφασίσουν συλλογικά για τις περαιτέρω ενέργειες μας».

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για τον Αλέξη Γεωργούλη

«Σε σχέση με την καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή, ηθοποιού και μέλους του ΣΕΗ, κ. Αλέξη Γεωργούλη, το ΔΣ του ΣΕΗ δηλώνει τα εξής:

Καταρχάς, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που οι επώνυμες καταγγελίες ακούστηκαν στον χώρο μας (Ιανουάριος 2021), εκφράζουμε ρητά και κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας σε κάθε άτομο που έχει βιώσει εργασιακή, έμφυλη, σεξουαλική ή άλλη βία, είτε έχει μιλήσει για αυτήν, είτε όχι. Οι λόγοι για τους οποίους τα άτομα που έχουν βιώσει τέτοιου είδους βία αποφασίζουν να μιλήσουν ή όχι, πότε αποφασίζουν να μιλήσουν και που, είναι απολύτως κατανοητοί.

Ως θεσμικό συνδικαλιστικό όργανο, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε καταγγελλόμενη τέτοιου είδους συμπεριφορά και αναγνωρίζουμε το χρέος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε τα θύματα να νιώθουν ασφαλή να μιλήσουν και να καταγγείλουν κάθε μορφή βίας, εργασιακής, έμφυλης κλπ, να εξασφαλίσουμε την προστασία τους και τους μηχανισμούς υποστήριξης και δικαίωσής τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, άμεσα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια καταστατικά όργανα του Σωματείου μας, τηρώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες και θα αποφασίσουν συλλογικά για τις περαιτέρω ενέργειες μας. Άλλωστε το Σωματείο μας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των καταστατικών μας διατάξεων και με γνώμονα την προάσπιση των αξιών και αρχών που διέπουν την λειτουργία του, με στόχο την προστασία όλων των θυμάτων καταγγελλομένων συμπεριφορών, την επιβολή καταστατικών ποινών όπου κρίνεται, την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον αλλά και τη συλλογική διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης για το τι σημαίνει εργασιακή βία, εκμετάλλευση των αδύναμων συναδέλφων, κατάχρηση εξουσίας και έμφυλη βία.

Το ΣΕΗ δεν λύγισε ποτέ και σε κανέναν, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε σε κόμματα, ούτε σε διευθυντικές θέσεις και απευθείας διορισμούς, ούτε στο δίκαιο του ισχυρού και γι αυτό απόδειξη είναι – μεταξύ άλλων (για όσους έχουν κοντή μνήμη) – οι εξοντωτικές αγωγές εναντίον του Σωματείου και συναδέλφων μας, για αυτήν μας ακριβώς τη δράση, τα εξώδικα, πλήθος υβριστικών αναφορών και στοχοποίηση του Σωματείου ως «σκευωρού» και πολλών άλλων μέσα στις δικαστικές αίθουσες, από τις οποίες – σημειωτέον – δεν λείψαμε ούτε μια μέρα.

Ο αγώνας για να μην μείνει πράγματι ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ και ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, όπως αναγράφει το πανό μας σε κάθε πορεία, συνεχίζεται μαζικά και, κυρίως, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM