Σε διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος- Τι προβλέπουν τα 166 άρθρα που περιλαμβάνει

Σε διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος- Τι προβλέπουν τα 166 άρθρα που περιλαμβάνει Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Τέθηκε επίσημα από σήμερα σε διαβούλευση και για 40 ημέρες ο νέος αθλητικός νόμος, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει το υφυπουργείο Αθλητισμού. Η ισχύς των διατάξεων του Νόμου αρχίζει από την δημοσίευση του νέου Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και φυσικά αφού πρώτα λάβει την έγκριση της Βουλής. Περιέχονται 166 άρθρα, στα οποία ορίζονται με σαφήνεια όλα τα θέματα που αφορούν τόσο τον ερασιτεχνικό όσο και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Από τη σύσταση των ομοσπονδιών, των Ενώσεων και των αθλητικών σωματείων, την σύσταση, λειτουργία και διάλυσή τους, μέχρι πειθαρχικά θέματα, διαιτησία, αθλητές, προπονητές, μέλη διοικήσεων, αθλητισμός ΑμεΑ, διακρίσεις αθλητών και επιβράβευσή τους, θέματα Ειδικών Αθλητικών Φορέων, λειτουργία αθλητικών Κέντρων και εγκαταστάσεων, σύνδεσμοι οπαδών και αντιμετώπιση της βίας, εισιτήρια, κάρτα φιλάθλου, συστήματα ηλεκτρονικού-ονομαστικού εισιτηρίου, μέτρα αστυνόμευσης, λειτουργία συνδέσμων, απόκτηση και μεταβίβαση μετοχών ανωνύμων εταιρειών και πολλά άλλα.

Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι η απαγόρευση δανεισμού ποδοσφαιριστών μεταξύ ομάδων της ίδιας κατηγορίας και τα συμβόλαια των μεταγραφών που η χρονική τους διάρκεια δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι μηνών αλλά και μεγαλύτερη των 5 ετών.

Επίσης οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών με την αύξηση των εκλεκτόρων ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των πλευρών σε ένα διοικητικό συμβούλιο και ο περιορισμός εκλογής των μελών των ομοσπονδιών στις δύο μόνο θητείες, με εξαίρεση τη θέση του ταμία. Επίσης δεν δύναται ένα μέλος ΔΣ ομοσπονδίας να είναι ταυτόχρονα και εκτελεστικό μέλος ΓΣ Ένωσης. Ακόμη, προβλέπεται η αυτοδίκαιη έκπτωσή των μελών ΔΣ Ομοσπονδιών και αθλητικών σωματείων από τι θέσεις και τα αξιώματά τους, εάν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Το ίδιο ισχύει και για τους διαιτητές.

Ακόμη, περιγράφονται οι όροι χορήγησης στις ομοσπονδίες με απόφαση του υπουργού Αθλητισμού, της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, τη χορήγηση της ειδικής άδειας άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή, οι αθλητές των ατομικών και ομαδικών αθλημάτων και οι προϋποθέσεις μεταγραφής τους, οι παροχές σε αθλητές που διακρίνονται σε Ολυμπιακούς, Αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και Πανελλήνια πρωταθλήματα, λειτουργία και άλλα θέματα της ΕΟΕ και των επιμέρους επιτροπών της, της άθλησης για όλους και τον αθλητικό τουρισμό.

Ξεχωρίζουν ακόμη τα άρθρα για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα, τα διοικητικά και πειθαρχικά μέρα, τις ετήσιες οικονομικές επιχορηγήσεις της ΓΓΑ, θέματα ρύθμισης γυμναστηρίων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, τους περιορισμούς στην απόκτηση μετοχών ανωνύμων εταιρειών και την απαγόρευση πολυϊδιοκτησίας, την σύσταση και λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ