Σαμαράς προς Τσίπρα: Να μονομαχήσουμε

Σαμαράς προς Τσίπρα: Να μονομαχήσουμε Facebook Twitter
0

Αυλαία της νέας εκλογικής περιόδου από σήμερα καθώς θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο διαλύθηκε η Βουλή της ιδ' Περιόδου που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Σχολιάζοντας την πρόταση Μέρκελ για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ. Μιχελάλης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα και τόνισε πως οι πολίτες έχουν δώσει συγκεκριμένη εντολή.

Κουβέλης: Στήνεται ο νέος δικομματισμός


Για επιχείρηση στησίματος ενός «κακέκτυπου δικομματισμού», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως εξήγησε, «από τη μια μεριά θα είναι η απειλή, η κινδυνολογία και ο φόβος που εγείρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το δίλημμα για ''ευρώ ή δραχμή'' και από την άλλη ο λαϊκιστικός λόγος μιας λαϊκιστικής αριστεράς που κυμαίνεται ανάμεσα στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, το ''πάγωμα'', για να καταλήξει στην ''επανεξέταση'' του συνολικού στρατηγικού πλαισίου».

«Η ΔΗΜΑΡ είναι ο τρίτος πόλος, αυτός που λέει στο λαό ''μην πέσεις στις συμπληγάδες αυτού του κακέκτυπου δικομματισμού''», τόνισε ο κ. Κουβέλης και ζήτησε δύναμη από τους πολίτες για να μην πάμε και σε νέες εκλογές μετά τις 17 Ιουνίου και για να υπάρξει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα για τον τόπο.

Εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα που θα καταγράψει το κόμμα στις επικείμενες εκλογές θα είναι «σημαντικά μεγαλύτερο» από αυτό της 6ης Μαΐου, ενώ προέβλεψε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η ΔΗΜΑΡ θα δεχτεί «ψευδεπίγραφες επιθέσεις φιλίας».


Εκανε μάλιστα λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια που είναι αναντίστοιχη προς εκείνο που θέλει ο λαός, ο οποίος επιθυμεί τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» και τόνισε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος «δεν μπορεί να εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο».

Διμέτωπης επίθεση από την Αλέκα


Την ίδια στιγμή, διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυση η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μέλη της ΚΝΕ.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , «από άλλους δρόμους», ο λαός θα απογοητευθεί και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο συντηρητική, καθώς «θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα».

Αναφερόμενη στη ΝΔ, επισήμανε ότι στόχος του κ. Σαμαρά είναι να τσακιστεί το κίνημα και γι΄αυτό τον λόγο πολιτεύεται «σκληρά αντικομμουνιστικά».

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι επικέντρωσε στο Μνημόνιο και τόνισε ότι κατάργηση του Μνημονίου και η συμμετοχή στην ΕΕ είναι ασυμβίβαστα.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση ακόμα κι αν μια κυβέρνηση ακολουθήσει κάποιους «παράδρομους», τελικά θα οδηγηθεί στον πλήρη συμβιβασμό, «από τους πρώτους μήνες, αν όχι κι από τις πρώτες μέρες», καθώς δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε στην κυρίαρχη τάξη, ούτε στην ΕΕ.

Υποστήριξε ότι μια τέτοια κυβέρνηση για την οποία προσφέρεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει χρόνο στην αστική τάξη και τους συμμάχους της να αναμορφώσουν το σύστημα με την παλιά συνταγή και επισήμανε ότι για «πρώτη φορά τα επιτελεία της αστικής τάξης χτυπούν και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ γιατί δεν κατάφεραν να βάλουν τον λαό στο χέρι, ούτε μπόρεσαν να προχωρήσουν και τις αναδιαρθρώσεις».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ διερωτήθηκε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν το ΚΚΕ καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση των Μνημονίων και πρόσθεσε ότι αν (ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του) φέρει τέτοιο σχέδιο νόμου το ΚΚΚΕ θα το στηρίξει.

«Δεν θα φέρει τίποτα, θα πάει πρώτα στην ΕΕ να διαπραγματευθεί και θα φέρει ως νομοσχέδιο την διαπραγμάτευση, δεν τους εμπιστευόμαστε, ο λαός να μην παρασυρθεί από πυροτεχνήματα» τόνισε η κ. Παπαρήγα, προβλέποντας ότι θα ληφθούν νέα μέτρα, θα χτυπηθούν περαιτέρω οι κατώτατοι μισθοί και θα συμπιεστούν τα μεσαία εισοδήματα, ενώ θα γίνει και νέο «κούρεμα» που «θα το παρουσιάσουν ως νίκη».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε εκείνους που δίστασαν να στηρίξουν το κόμμα, σε εκείνους που πίστεψαν σε μια λύση χωρίς την «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σε εκείνους που ενώ είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν ΚΚΕ ήθελαν ταυτόχρονα την είσοδό του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και τόνισε ότι με επιχειρήματα πρέπει να πειστούν να επανακάμψουν.

«Στις 18 Ιουνίου, ο λαός πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος» κατέληξε, καλώντας σε ενδυνάμωση του ΚΚΕ «στη Βουλή και στο λαό».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM