Πυρετώδεις διεργασίες στο επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ

Πυρετώδεις διεργασίες στο επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ Facebook Twitter
1

Έντονες είναι οι διεργασίες από την πλευρά της κυβέρνησης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την προετοιμασία του πρωθυπουργού τόσο στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας όσο και στο ύφος της τοποθέτησής του στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Από το πρωί της Παρασκευής υπήρξε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικά στελέχη της κυβέρνησης και κυρίως με το οικονομικό επιτελείο, ενώ συνεχίζονται τα δημοσιεύματα του Τύπου για ανασχηματισμό.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν εξετάζεται το σενάριο του ανασχηματισμού και δη δεν τίθεται θέμα μετακίνησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης σκιαγραφήθηκε η προετοιμασία της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου αλλά και η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, στις 7 και 8 Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανάλογες συσκέψεις είχε ο κ. Τσίπρας με υπουργούς τις προηγούμενες μέρες, που θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε σειρά συναντήσεων και με τους επικεφαλής των παραγωγικών και κοινωνικών υπουργείων, καθώς στη Βουλή αναμένεται και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και ασφαλιστικά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει τις συνθήκες πόλωσης  ανάμεσα στην ίδια και την αξιωματική αντιπολίτευση που διαμορφώνονται ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Τα επιτελεία του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει αγώνα δρόμου προκειμένου να κυριαρχήσουν σε επίπεδο εντυπώσεων και να διεκδικήσουν την διαμόρφωση της ατζέντας με τις πρωτοβουλίες τους. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM