Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου- Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου- Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
0

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ, «παρών» ψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Στο νομοσχέδιο εντάχθηκαν τροπολογίες, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία που καθορίζει τη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Αυτή η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι και ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου ως άρθρο (48).

Το έτερο συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ καταψήφισε την τροπολογία, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης -ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων- ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

Υπενθυμίζεται πως ο αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος είχε στείλει επιστολή στον υπουργός Παιδεία, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με την τροπολογία που ρυθμίζει θέματα του Πανελληνίου Ιερού Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Η επιστολή, στην οποία εκφράζεται η έντονη αντίθεση της Ιεράς Συνόδου στην αλλαγή που προωθεί το υπουργείο, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού, ο οποίος μιλώντας από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι η επιστολή «έχει βάλει σε σοβαρές σκέψεις» τον ίδιο και την κυβέρνηση.

«Εμείς διεκδικούμε την παράδοση, γιατί υπογραμμίζει μία ειρηνική συνύπαρξη χρόνων», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Θα παρακαλουσα, με κάθε σεβασμό, να πω στην Ιερά Συνοδο ότι θα πρέπει να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της. Όταν μιλάμε για Δημοκρατία, η Δημοκρατία είναι για όλους και όχι για κάποιους μόνο».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM