Το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα στις εκλογές

Το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα στις εκλογές Facebook Twitter
1

Με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζουν ήττα από τη Νέα Δημοκρατία σε Περιφέρειες και Δήμους, το πρώτο σχόλιο από το κυβερνών κόμμα ρίχνει τώρα το βάρος στις εθνικές εκλογές.


«Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης», είναι το πρώτο σχόλιο κομματικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τα ό,ποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως έδειξαν και οι εκλογές του 2014.

Σημειώνουν ακόμη ότι στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν έναν σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά.

Τέλος, οι ίδιες κομματικές πηγές, ξεκαθαρίζουν ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αντιγράφω : «Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης», είναι το πρώτο σχόλιο κομματικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ Πηγή: www.lifo.grκαι"τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος" Πηγή: www.lifo.grΜετά την βαριά ήττα, ξεχάστηκαν βέβαια όλα τα περί ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πια "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν".Επίσης, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΒΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΜΗ.Άρα, ο λαός ψήφισε άλλους ή απείχε, γιατί τελικά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εκλεγέντες με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2014,- μη έχοντας παράξει κανένα σοβαρό ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ έργο -, έμεινε να κριθούν απλά σαν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Με βάση τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές και στην ΤΑ, πιθανό και μακάρι να πέσει ακόμη χαμηλότερα ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές.Γιατί ΚΑΙ ανικανότητα ΚΑΙ πολιτικός τσαμπουκάς μαζί, πέφτουν βαριά στο άδειο εξάλλου στομάχι του πολίτη.