LIVE!

Πρώτη η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Πρώτη η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
0

Άλλη μια δημοσκόπηση δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και μπερδεύει ακόμη περισσότερο το προεκλογικό σκηνικό. Η δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε από την Alco για λογαριασμό του Newsit, δίνει την πρωτιά στη Ν.Δ. με ποσοστό 25% ενώ ακολουθεί σε μικρή απόσταση ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,7%. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 12,5%, ενώ χάνουν σημαντικά από την δύναμή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Εκτός βουλής μένουν Μάνος-Τζήμερος, Οικολόγοι και ΛΑΟΣ.

Τι δίνει η δημοσκόπηση:

ΝΔ: 25%

ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%

ΠΑΣΟΚ: 12,5%

ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,5%

ΚΚΕ: 5%

ΧΡ.ΑΥΓΗ: 4,5%

ΔΗΜΑΡ: 5,2%

ΔΗΜ.ΞΑΝΑ: 2,2%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,4%

ΛΑΟΣ: 1%

Στα επιμέρους ερωτήματα, για το 58% των πολιτών βασικό κριτήριο της ψήφου τους είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το 48% εκτιμά ότι η καταγγελία του Μνημονίου συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ.

Στο ερώτημα ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, Σαμαράς και Τσίπρας ισοψηφούν με 21% ενώ προηγείται ο Κανένας με ποσοστό 30%.

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσει, ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29% και ο Κανένας παίρνει 30%.

Υπάρχει και ερώτημα για το ποιος διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Εδώ υπερισχύει με διαφορά ο Αντώνης Σαμαράς με 45% ενώ δεύτερος είναι ο κανένας με 27% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 23%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 27 έως τις 30/05 σε δείγμα 1.000 ατόμων.  

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM