Προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ: Ο Παυλόπουλος να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας

Προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ: Ο Παυλόπουλος να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
9

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, με προκλητική δήλωση κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (...) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας»

«Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

Είχε προηγηθεί ακόμα μια ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία η διπλωματική ηγεσία της γείτονος καταδίκαζε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου.

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πολιτική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ξαναλέω και ας μου συγχωρεθεί η επανάληψη, αλλά πρόκειται για θέμα εθνικό.Ο ΠτΔ ας αφήσει τις δηλώσεις και τα σκαρφαλώματα στα τανκς.Δεν μασάνε οι Τούρκοι από τέτοια.Ο ρόλος που θα μπορούσε να τον κάνει χρήσιμο είναι να ασκήσει την όποια επιρροή του, ώστε τα κόμματα να μην τρώγονται σε επίπεδο μικροπολιτικής για εθνικά εξωτερικά θέματα.Και οι φιλόδοξοι ηγέτες τους να μην θεωρούν ότι τάχα αυτοί μόνοι κατέχουν την αλήθεια και οι άλλοι είναι ή προδότες ή άχρηστοι.Γιατί, την κατάσταση αυτή θα την πληρώσουμε όλοι σαν χώρα και σαν έθνος. Αλλιώς, ο συγκεκριμένος Πρόεδρος θα ξεχαστεί μόλις φύγει από το αξίωμά του, ως πολιτικά άχρωμος και άοσμος και κατώτερος των περιστάσεων.
Πασίγνωστε λukum της μικροπολιτικής, ούτε μπροστά στα εθνικά θέματα κρατιέστε.Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ώρα να πλήξετε την καραμανλική Δεξιά.Είναι κατώτερο των περιστάσεων και σε ακατάλληλο χρόνο.Κάποτε πρέπει να καταλάβετε ότι αρκεί να τοποθετείστε και όχι να να εκδικείστε.