Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη από το 2021 - Ο διάλογός τους

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη από το 2021 - Ο διάλογός τους Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης/ Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Είναι η πρώτη κατ’ ιδίαν που γίνεται από όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης το 2021. Η ημερομηνία αποφασίστηκε ύστερα από επικοινωνία των δύο πολιτικών γραφείων, το απόγευμα της Δευτέρας. «Καλώς τον. Πώς είσαι;» είπε υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης. Στη συνέχεια τον ρώτησε τι θα ήθελε να τον κεράσει με τον κ. Ανδρουλάκη να απαντά: «Ντολμαδάκια…».

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη από το 2021 - Ο διάλογός τους Facebook Twitter
Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη από το 2021 - Ο διάλογός τους Facebook Twitter
Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη από το 2021 - Ο διάλογός τους Facebook Twitter

«Είμαστε στην ώρα μας. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Χαίρομαι που μας δίνεται η ευκαιρία για αυτήν την συνάντηση, να έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και να συζητούμε με ειλικρίνεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον σύντομο διάλογό τους μπροστά στις κάμερες.

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη από το 2021 - Ο διάλογός τους Facebook Twitter
Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη από το 2021 - Ο διάλογός τους Facebook Twitter
Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη από το 2021 - Ο διάλογός τους Facebook Twitter

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη: Ο διάλογός τους

  • Μητσοτάκης: Με ρώτησαν τι θα κεράσω.
  • Ανδρουλάκης: Ντολμαδάκια.
  • Μητσοτάκης: Πράσινο τσάι που πίνω και εγώ πολύ.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης ρώτησε τον πρωθυπουργό για το ταξίδι του στη Μεγάλη Βρετανία με τον κ. Μητσοτάκη να απαντάει πως «πήγε καλά και ήταν ενδιαφέρουσα η συζήτηση. Γνωρίζω καλά τον Βρετανό πρωθυπουργό, αλλά τώρα είχα την ευκαιρία να τα πούμε εφ' όλης της ύλης. Αναμένουμε εξελίξεις». Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για τη θεσμική ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Μητσοτάκης: «Χαίρομαι πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία για αυτή τη συνάντηση. Συγχαρητήρια, είστε επίσημα πολιτειακός παράγοντας. Δεν είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να συμφωνεί με κυβέρνηση, μπορούμε να έχουμε επικοινωνία και να συζητούμε με ειλικρίνεια. Χρειάζεται, αυτό επιβάλλουν οι καιροί».
  • Ανδρουλάκης: «Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Για το ΠΑΣΟΚ είναι εθνικός στόχος η επιστροφή των γλυπτών. Και η Μελίνα το πάλεψε. Το ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει, όπως μπορεί. Η συναίνεση και με την εμπειρία της Ευρωβουλής, είναι ο μόνος τρόπος να προχωράμε μπροστά, αλλά με διάλογο, ο καθένας από τη δική του ιδεολογική οπτική. Έχουμε καταθέσει προτάσεις αυτές τις ημέρες που έχουν ενδιαφέρον σε πολλά πεδία».

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη: Πώς κανονίστηκε

Η συνάντηση αυτή έχει στόχο την προώθηση της συναίνεσης σε σημαντικά ζητήματα εντός του Κοινοβουλίου. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να ανταλλάξουν απόψεις για μείζονα ζητήματα της χώρας, λίγο πριν ξεκινήσει η μετωπική σύγκρουση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό 2025.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεδίωκε αυτή τη συνάντηση, από την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2021 αλλά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς το 2022 δημοσιεύτηκε η υπόθεση των υποκλοπών. 

Στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα που είχε κάνει ο πρωθυπουργός στις 13 Οκτωβρίου 2024 στον κ. Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του είχε απευθύνει πρόσκληση να συναντηθούν. Έτσι, το ραντεβού κλείστηκε με το ΠΑΣΟΚ που είναι πλέον στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου μιλά για μια θεσμική συνάντηση με βασικό ζητούμενο την αποκατάσταση της θεσμικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στόχος να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τα μείζονα ζητήματα και να αναζητηθεί σε βάθος χρόνου κοινός τόπος για κρίσιμα θέματα που αφορούν την πορεία της χώρας

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε πρώτη φάση επιθυμεί να ακούσει τον κ. Ανδρουλάκη και να απαντήσει στα θέματα που θα του θέσει ή επιθυμεί να ενημερωθεί.

Πρόκειται κυρίως για μία αναγνωριστική πρώτη επαφή των δύο πολιτικών αρχηγών. 

 
 
 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM