Ομόφωνα εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, η νέα δανειακή σύμβαση και αμέσως μετά κατατέθηκε στη βουλή.

"Είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση", τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ξεκινώντας την ομιλία του στο υπουργικό Συμβούλιο.

"Είναι απόλυτα αναγκαία το οικονομικό πρόγραμμα και η σύμβαση που το συνοδεύει προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης και είναι ώρα ευθύνης για όλους. Δεν είναι επιλογή η χρεοκοπία", πρόσθεσε.

Τις πληροφορίες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά τη δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, επιβεβαίωσε στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας "Guardian" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

"Είναι εύλογο ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι υπουργοί του δεν θα μείνουν στην κυβέρνηση από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ δεν στηρίζει τη συμφωνία για τη βοήθεια", δήλωσε o κ. Καψής.

Νωρίτερα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ, μετά την ανακοίνωση του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Καρατζαφέρη ότι δεν ψηφίζει τη νέα σύμβαση.

Ωστόσο,  ο πρώην πλέον υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , Μάκης Βορίδης και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, προτίθενται να διαχωρίσουν τη θέση τους από εκείνη του προέδρου του ΛΑΟΣ και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τρία άρθρα θα κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή και πιο συγκεκριμένα το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς να εξειδικεύονται τα μέτρα, τα οποία θα εμπεριέχονται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος πρέπει να έλθει στην Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζει ο ΛΑΟΣ τη νέα σύμβαση

Δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο ΛΑΟΣ, γιατί «δένει τη χώρα χειροπόδαρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια χωρίς να τις εξασφαλίζει προοπτική εξόδου από την κρίση», αλλά εξακολουθεί να στηρίζει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr