Το πόθεν έσχες του Τσίπρα - Τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Το πόθεν έσχες του Τσίπρα - Τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi
0

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα για τη χρήση του 2015. 

Στον πίνακα των εσόδων ο κ. Τσίπρας δηλώνει περίπου 68.000 ευρώ και συγκεκριμένα: Συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 19.336 ευρώ, ως «άλλη περίπτωση» που συνήθως είναι η αφορολόγητη βουλευτική αποζημίωση 45.769, 46 ευρώ, «από ακίνητα» 1.740 ευρώ, μερίσματα και τόκοι 1,72 ευρώ και«άλλη περίπτωση» 947,42 ευρώ.

Η κυρία Μπαζιάνα δηλώνει 13.694,2 ευρώ ως καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και 1,08 ευρώ από τόκους καταθέσεων.
Επίσης η σύζυγος του πρωθυπουργού διατηρεί θυρίδα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας που «άνοιξε» το 2013.

Συνολικά έξι τραπεζικούς λογαριασμούς διατηρεί ο κ. Τσίπρας σε τραπεζικά καταστήματα της Ελλάδας. Οι συνολικές του καταθέσεις ωστόσο δεν ξεπερνούν 7.000 ευρώ. Επίσης, η κυρία Μπαζιάνα διατηρεί επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με περίπου 19.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα ενώ η σύζυγός του κάτοχος οικοπέδου 292 τ.μ. στην Αρτέμιδα με έτος κτήσης το 2011 (γονική παροχή).

Σύγκριση: Τι δήλωσε ο κ. Τσίπρας στα πόθεν έσχες 2015 και 2014

Στο πόθεν έσχες που κατέθεσε το 2015 και αφορά την χρήση 2014 δήλωσε βουλευτικά εισοδήματα 71.539 εκ των οποίων τα 46.857 αφορολόγητα και άλλα 2.463 από λοιπές πηγές. Δίχως μεταβολή εμφανίζεται η κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς στην κατοχή του παραμένει το διαμέρισμα 114 τ.μ. και η μοτοσυκλέτα.

Επίσης, οι τραπεζικές καταθέσεις του ανήλθαν σε 23.671 ευρώ. Στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης χρήσης 2013 δήλωσε εισοδήματα από την βουλευτική δραστηριότητα ύψους 71.071 ευρώ εκ των οποίων τα 46.857 ευρώ αφορολόγητα και 2.462,19 ευρώ από λοιπές πηγές. Στις πέντε τραπεζικές καταθέσεις που διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα είχε 19.427 ευρώ ενώ στην κατοχή του ήταν το διαμέρισμα και η μοτοσυκλέτα που απέκτησε το 2007.

Στο πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα δεν συμπεριλαμβάνονται τα εισοδήματα και η περιουσιακή κατάσταση της συντρόφου του, Περιστέρας Μπαζιάνα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM