Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αστυνομικών που χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη πολιτικών προσώπων και επωνύμων αφού ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να δώσει απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Συμεών Κεδίκογλου. Ο Κεδίκογλου έθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας συγκεκριμένη απάντηση για το «πόσοι αστυνομικοί που υπηρετούν στην προστασία προσώπων έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, πόσοι έχουν διατεθεί για συνοδεία ασφαλείας σε πρόσωπα , τα οποία δεν κατονομάζονται ρητά σε Προεδρικά Διατάγματα και για τα οποία συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφάλειας και πόσα είναι αυτά τα πρόσωπα».

 

Ο Χρήστος Παπουτσής δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς-παρότι δεν είναι από τις δύσκολες μαθηματικές πράξεις- περιοριζόμενος να πει ότι «το μήνα Νοέμβριο, αποδεσμεύτηκαν περίπου 50 αστυνομικοί». Αυτό ήταν το μόνο στοιχείο που έδωσε ο υπουργός, αναφέροντας γενικώς και αορίστως ότι «επανεξετάζει και επαναξιολογεί την ανάγκη φύλαξης διαφόρων στόχων και αποδεσμεύει αστυνομικούς και τεχνικά μέσα, όταν κρίνεται ότι δεν υφίσταται πλέον οι λόγοι που επέβαλαν αυτή».

 

Η γενικόλογη απάντηση του κ. Παπουτσή προκάλεσε την αντίδραση του Κεδίκογλου ο οποίος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν πήρε ουσιαστικά καμία απάντηση για την ταμπακέρα και σημειώνοντας δηκτικά: «Πρώτη φορά βλέπω μια τόσο μακροσκελή απάντηση για να μην πει τελικά τίποτα». Στο διαδίκτυο πάντως είχε κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο λίστα επωνύμων που διαθέτουν αστυνομική φύλαξη. Πολλοί περισσότεροι απασχολούνται στη φύλαξη πολιτικών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr