LIVE!

Πώς θα γίνει τυχόν έξοδος

Πώς θα γίνει τυχόν έξοδος Facebook Twitter
0

Τη διαδικασία εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, «χαρτογραφεί» το BBC, σε περίπτωση που σε μια τέτοια επιλογή οδηγήσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Στο ερώτημα για το «πώς μπορεί να επανασυσταθεί η δραχμή», ο αρθρογράφος γράφει ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να παράξει αρκετά χαρτονομίσματα για να αντικαταστήσει αυτά του ευρώ, ενώ θα πρέπει να βρει τρόπους για να αποτρέψει τις ουρές στις τράπεζες.

«Το νέο νόμισμα θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία σε περίοδο αργίας ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει και μια ενδιάμεση φάση ανάμεσα στα δύο νομίσματα». Στο σάιτ μιλά ο Τζόναθαν Λόινες, επικεφαλής οικονομολόγος του Capitan Economics στην Ευρώπη, ο οποίος λέει ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν μυστικά.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων, οι πολίτες να επιτρέπεται να κάνουν αναλήψεις ποσών μέχρι ενός ορίου  και να υπάρξει μια αργία, οπότε τράπεζες και αγορές θα είναι κλειστές. «Θα προηγηθεί μια περίοδος κατά την οποία οι Έλληνες θα μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά ή με μικρής αξίας ευρώ, μέχρι να ετοιμαστεί το νέο νόμισμα», δηλώνει ο ίδιος.

Όταν το νόμισμα αντικαταστήσει το ευρώ, τότε θα πρέπει να υπάρξει μια σημαντική υποτίμηση του νέου νομίσματος.

Ο οικονομολόγος Τζέισον Μανωλόπουλος δηλώνει  ότι η διαδικασία θα χρειαστεί από τρείς ως έξι μήνες ενώ ο Ρομπ Χάτσισον διευθυντής μάρκετινγκ της De La Rue λέει, ότι πρέπει να υπάρξει προετοιμασία ειδικού χαρτιού για τα νέα τραπεζογραμμάτια, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια νύχτα.

"Δεν μπορείς να σταματήσεις τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το ευρώ για να αγοράσουν πράγματα, ακόμη κι αν το κάνεις παράνομο. Το ευρώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια στη μαύρη αγορά, για παράδειγμα", δηλώνει ο Μιχάλης Μασουράκης, διευθυντής Οικονομικών Ερευνών της Αλφα Μπανκ.

Το άρθρο εδώ

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM