Πολιτική θύελλα μετά τις δηλώσεις Σπίρτζη για το Ελληνικό - Η ΝΔ ζητεί παραίτηση

Πολιτική θύελλα μετά τις δηλώσεις Σπίρτζη για το Ελληνικό - Η ΝΔ ζητεί παραίτηση Facebook Twitter
Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε πως το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά και με άλλες διαδικασίες, όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
1

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, 24 μετά τη συμφωνία για το Ελληνικό,

«Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και με άλλες διαδικασίες, όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ», επεσήμανε ο κος Σπίρτζης χθες, ενώ τόνισε ότι το τίμημα για το Ελληνικό έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, τόνισε ότι «έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στη χώρα, πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους, έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή».
Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση βρήκε έναν διαγωνισμό ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένο τίμημα και συγκεκριμένες προβλέψεις, ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτό που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τους όρους του διαγωνισμού».


Περιγράφοντας τις βελτιώσεις, ανέφερε πως «κάποια δισ. ευρώ που θα βάρυναν τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος για βασικές υποδομές, τώρα θα βαρύνουν τον επενδυτή».


Ερωτηθείς εάν το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ είναι χαμηλό, ο κ. Σπίρτζης απάντηση ότι «και βέβαια είναι χαμηλό», συμπληρώνοντας ότι το τίμημα έπρεπε να είναι τρία δισ. ευρώ.


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, είπε ότι «υπάρχουν πράγματα που δεν πιστεύουμε, υπάρχουν και πράγματα που πιστεύουμε» και πρόσθεσε: «Για αυτά που δεν πιστεύουμε, τα κάνουμε με βαριά καρδιά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε συνεχώς τους όρους προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για να γίνει η οριστική αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. Από εκεί και πέρα αυτό είναι το εθνικό καθήκον που έχουμε, θα έχει και η χώρα το δικαίωμα να ασκήσει τις πολιτικές που η κυβέρνηση που θα υπάρχει τότε, θα μπορεί να ασκήσει. Για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους».

Την παραίτηση του Χρήστου Σπίρτζη ζητά η Νέα Δημοκρατία, μετά τις δηλώσεις η οποία σημειώνει «αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός. Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους». «Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό. Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κλαψουρίσματος συνέχεια», σχολίασε χθες το ΠΑΣΟΚ. «Ο υπουργός κ. Σπίρτζης - προφανώς με πόνο ψυχής - μας πληροφόρησε σήμερα ότι κατά την άποψή του αποτελεί περίπου "σκάνδαλο" - λόγω του χαμηλού ύψους του οικονομικού ανταλλάγματος - το Μνημόνιο Συνεννόησης για το Ελληνικό, το οποίο όμως αποφάσισε ο κ. Τσίπρας και χαιρέτισε η κ. Γεροβασίλη. Το τσίρκο σε νέα παράσταση....», πρόσθεσε η Χαριλάου Τρικούπη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Γνωστή ιστορία...Το Μνημόνιο το υπέγραψαν γιατί μας έκλεισαν τις τράπεζες, που τις έκλεισαν οι ίδιοι διότι είχαν προκαλέσει bank run μη φτάνοντας σε συμφωνία, βάσει σχεδίου.Το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ το λένε γιατί απειλούνται με πιστωτικό γεγονός, αυτό ντε, το ίδιο που απειλούσαν αυτοί τάχα μέχρι τον Ιούνιο.Τους φόρους, τα ΕΝΦΙΑ κτλ δεν τα πιστεύουν αλλά τα βρήκαν από πριν και εκβιάζονται.Τις ιδιωτικοποιήσεις τις κάνουν επειδή δεσμεύονται (αλλά τις βελτιώνουν). Βασικά, αφού σας αρέσει να σας ξεφτιλίζουν, κανένα πρόβλημα, ΣΥΡΙΖΑ για χίλια χρόνια.