«Πόλεμος» ΝΔ- Τόσκα για την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια

«Πόλεμος» ΝΔ- Τόσκα για την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Πόλεμος δηλώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Ανακοίνωση - απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης της προγραμματισμένης για αύριο συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, εξέδωσε πριν λίγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Η ανακοίνωση αναφέρει:


«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή "ανταρτοπόλεμου" προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη. Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν»

Απάντηση την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ έδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούσαν τις προηγούμενες μέρες να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Σήμερα, και λίγα μόλις λεπτά μετά την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για την απαγόρευση της συγκέντρωσης, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας».


«Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής, ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να μη μιλήσουμε για την παραπομπή σε «άλλες εποχές», όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη.


Η δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, ο καιροσκοπισμός και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν» αναφέρει στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Ο Τόσκας σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί

Η ΝΔ η οποία είχε αρχικά ζητήσει παραίτηση Τόσκα, ανταπάντησε. "Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική", αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: "Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί".

«Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί» σχολίασε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την απόφαση. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας.


Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο.


Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους.
Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης.


Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί.
Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ