Ποινική δίωξη κατά του διοικητή του ΙΚΑ

Ποινική δίωξη κατά του διοικητή του ΙΚΑ Facebook Twitter
3

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται να έδωσε διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών εκπροσώπου επιχείρησης σούπερ-μάρκετ, στη Βόρειο Ελλάδα που χρωστούσε στο Ίδρυμα 18,25 εκατομμύρια.

Αποτέλεσμα αυτής της εντολής ήταν να χαθούν τα χρήματα για το δημόσιο.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ φέρεται στο υπόμνημα που κατέθεσε στους ανακριτές να αναφέρει ότι ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμες οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό και να κάνει ρύθμιση ώστε  να μην χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υποστηρίζει δε πως οι ενέργειές του προβλέπονται νομικά.

Πάντως οι εισαγγελείς φέρεται από την πλευρά τους να διαπιστώνουν ότι τα μεγάλα ποσά δεν πήγαν σε μισθοδοσία εργαζομένων.  

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Ροβερτος Σπυροπουλος.Μια ακομη "μεγαλη διαχρονικη αξια"του ΠΑΣΟΚ.Θυμαμαι και την περιπτωση της ρυθμισης των οφειλων του Ομιλου Ξυνη σε 4.000 δοσεις (!) η οποια,μετα την αποκαλυψη της στον Τυπο,απεδοθη σε "σφαλμα του λογισμικου" !Ας δεχθουμε,ομως,το "τεκμηριον αθωοτητος" και ας περιμενουμε το εισαγγελικο πορισμα.