Πικρία για την Τρόικα εκφράζει τώρα που φεύγει ο Κουτρουμάνης

Πικρία για την Τρόικα εκφράζει τώρα που φεύγει ο Κουτρουμάνης Facebook Twitter
0

Την πικρία του για τις υπερβολικές, όπως τις χαρακτήρισε, απαιτήσεις της τρόικας που υποβάθμισαν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων, εξέφρασε κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου του στον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Χαρακτήρισε πέτρινα τα χρόνια του στο υπουργείο και τόνισε: «Δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα σε μια χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα». Ο πρώην συνδικαλιστής που επί των ημερών του διαλύθηκαν οι εργασιακές σχέσεις, είπε ακόμη ότι κινήθηκε ανάμεσα σε συμπληγάδες, τις απαιτήσεις των δανειστών και την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιώτης διαβεβαίωσε ότι επί των (λίγων) ημερών του δεν θα ληφθούν  μέτρα που θα επιβαρύνουν περισσότερο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα πρέπει να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση του νομικού πλαισίου το οποίο αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το οποίο ίσχυσε στη χώρα μας τα τελευταία 90 χρόνια. Έκανε δε λόγο για την ανάγκη υπέρβασης του μνημονίου.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM