Ντόμινο αντιδράσεων σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο έχει προκαλέσει το χθεσινό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με «ηρωίδα» μια δημοσιογράφο, για την εκστρατεία ενημέρωσης του κορωνοϊού σε ΜΜΕ. 

 

Αργά χθες το βράδυ, η ΕΣΗΕΑ έστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, διαμαρτυρόμενη για το σχετικό βίντεο. Τώρα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την Κουμουνδούρου για «επιλεκτική ευαισθησία». 

 

«Περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ» τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι της Κουμνουνδούρου. «Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ( τυχαίο;) Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός ( καθόλου τυχαίο), η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση», αναφέρουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων. 

 

Στο σποτ που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Youtube, εμφανίζεται μία «παρουσιάστρια» που κάθε φορά που αναφέρει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη πέφτουν χαρτονομίσματα και τα ποσά αυξάνονται όσο μιλάει με μεγαλύτερη θέρμη για τον πρωθυπουργό. 

 

Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρήθηκε έντονα για το σποτάκι, στηλιτεύοντας «τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής».

 

«Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ», σημειώνεται στην επιστολή. «Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες» καταλήγει η επιστολή.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των πηγών του ΣΥΡΙΖΑ

«Περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ. Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ( τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός ( καθόλου τυχαίο). Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ.»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr