Πέτσας: Να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται;- Τα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους

Πέτσας: Να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται;- Τα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα θα αφορούν κυρίως του ανεμβολίαστους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. 

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται και οδηγούν συνεχώς σε νέα κύματα που θέτουν σε κίνδυνο το σύστημα υγείας;», διερωτήθηκε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Γι' αυτό τα μέτρα κύρια θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και την προστασία μας από εκείνους δυστυχώς επιμένουν να μην κάνουν το βασικό βήμα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους που είναι το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. 

Αυτό που έχει σημασία, τόνισε, είναι πως όσοι έχουν εμβολιαστεί, ακόμη κι αν κολλήσουν, δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. «Επομένως, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να έχουν μεγάλους περιορισμούς, όπως οι ανεμβολίαστοι», συμπλήρωσε. 

«Άρα, στους κλειστούς χώρους και σε θέματα που έχουν να κάνουν με συνωστισμό όπως η διασκέδαση και τα θεάματα, πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους. Για τους άλλους, αν φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους και ας μείνουν λίγο περισσότερο με τους περιορισμούς», συνέχισε ο κ. Πέτσας. 

Στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι πέρα από την πολιτική ευθύνη υπάρχει και η ατομική. «Ποια είναι η πολιτική ευθύνη αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί έπειτα από 18-19 μήνες που δίνουμε τη μάχη; Η πολιτική ευθύνη έχει εξαντληθεί, υπάρχει το συλλογικό», υπογράμμισε. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ