Πέθανε ο Παυσανίας Ζακολίκος, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Πέθανε ο Παυσανίας Ζακολίκος, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Παυσανίας Ζακολίκος, ο οποίος νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο Παυσανίας Ζακολίκος διετέλεσε, στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιπρόεδρος της Βουλής, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός επί σειρά ετών, καθώς και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου.

Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1936 από γονείς καπνεργάτες. Εντάχθηκε στη νεολαία του Γέρου της Δημοκρατίας και μετέπειτα, ως φοιτητής, αποτέλεσε ενεργό μέλος της γενιάς του «114».

Ήταν από τους πρώτους οπαδούς της ριζοσπαστικής τάσης του Ανδρέα Παπανδρέου στον κεντρώο χώρο, καθώς και σημαντικό οργανωτικό στέλεχος των Δημοκρατικών Συνδέσμων στη Θεσσαλία στην προδικτατορική περίοδο. Μεταπολιτευτικά υπήρξε από τα Ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτικό μέλος του Τομέα Επιστημόνων, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Εξελέγη το 1981 βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκλεγόταν ανελλιπώς μέχρι το 1996.

Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1982-1985, Εθνικής Οικονομίας 1988-1989 και αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας το 1989. Από το 1993 έως το 1996 διετέλεσε Β' αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου γνώρισε και τη σύζυγό του Σοφία. Μετά τις σπουδές τους σταδιοδρόμησαν στο στίβο της μαχόμενης δικηγορίας.

Συλλυπητήρια ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Παυσανία Ζακολίκου

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό και θλίψη τον Παυσανία Ζακολίκο, ιστορικό στέλεχος της παράταξης» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται: «Ο Παυσανίας Ζακολίκος βίωσε την πολιτική από μικρό παιδί με την ένταξή του στη Νεολαία του Γέρου της Δημοκρατίας και μετέπειτα, ως Φοιτητής, αποτέλεσε ενεργό μέλος της γενιάς του 114. Υπήρξε εκφραστής της ριζοσπαστικής τάσης του Ανδρέα Παπανδρέου στον κεντρώο χώρο, σημαντικό οργανωτικό στέλεχος των Δημοκρατικών Συνδέσμων στη Θεσσαλία κατά την προδικτατορική περίοδο, ιδρυτικό και μαχόμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μεταπολιτευτικά, ιδιαίτερα αγαπητός στον τόπο του τη Μαγνησία, όπου εξελέγη βουλευτής από το 1981-1996. Η ζωή του υπήρξε συνυφασμένη με τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου, τον οποίο υπηρέτησε με ήθος, σεμνότητα και αταλάντευτη πίστη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM