Περιμένοντας τον ανασχηματισμό: Τα σενάρια και τα ονόματα που μπαίνουν-βγαίνουν

Περιμένοντας τον ανασχηματισμό: Τα σενάρια και τα ονόματα που μπαίνουν-βγαίνουν Facebook Twitter
1

Σήμερα -εκτός απροόπτου- θα έχουμε ανακοινώσεις καθώς θεωρείται βέβαιο πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το επίδομα ενοικίου είναι έτοιμος.

Τα πρώτα ονόματα που θα αντικατασταθούν και οι οι αποφάσεις για τους νέες εισόδους στο κυβερνητικό σχήμα έχουν πέσει στο τραπέζι τον συζητήσεων και οι διεργασίες για τον ανασχηματισμό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταλήξει στις αλλαγές στα πρόσωπα και μένει να επιβεβαιωθεί αν τα σενάρια θα επαληθευτούν.

Όλα δείχνουν ωστόσο πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, αλλά διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να γίνουν οι τοποθετήσεις νέων προσώπων σε αδύναμες θέσεις ή πόστα των οποίων οι επικεφαλής δεν απέδωσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο υπουργοί που θα αντικατασταθούν είναι ο κ. Μουζάλας από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξαιτίας και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα, και η Λυδία Κονιόρδου από το υπουργείο Πολιτισμού. Για την τελευταία λέγεται μάλιστα πως η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγή λόγω μη ικανοποιητικών επιδόσεων.

Τη θέση του Μουζάλα διεκδικεί ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας, αν και υπάρχει ενδεχόμενο μετακίνησης του Δημήτρη Βίτσα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εξετάζεται επίσης το σενάριο ο κ. Κουρουμπλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας να μετακινηθεί στο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον κ. Σαντορινιό κυρίαρχο υποψήφιο για το Ναυτιλίας.

Με την θέση του Υπουργού Οικονομίας που παραιτήθηκε «φλερτάρουν» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ για τα καθήκοντα της Ράνια Αντωνοπούλου θεωρείται ως πιθανότερη αντικαταστάτρια της η Μαρία Καραμεσίνη, νυν διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Μετά τον Αυτιά και ο Κασσελάκης χρησιμοποιεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Πολιτική / «Οι Αυτιάδες διαφημίζουν τον πατριωτισμό τους με χουντικά συνθήματα» λέει ο Κασσελάκης και αναθεωρεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για όσους είναι επαγγελματίες πολιτικοί, ένας ανασχηματισμός είναι μέρος της "δουλειάς". Και για μας τους πολίτες, ένα επεισόδιο μέσα σε όλα.Το λυπηρό είναι να εκτίθενται και τελικά να "απορρίπτονται" μη πολιτικά πρόσωπα.Όπως η Λυδία Κονιόρδου.'Εχαιρε εκτίμησης για την τέχνη της, αλλά με την ανάμιξή της στην ενεργό πολιτική, έχασε κυρίως - όπως άλλωστε όλοι οι καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με την πολιτική - την ελευθερία που χρειάζεται να έχει ένας καλλιτέχνης για να είναι δημιουργικός.Και για να αποδείξει ότι είναι χρήσιμη στην μίζερη πολιτική, πρότεινε π.χ. τον χαρακτηρισμό του "Λεωνίδα" σαν διατηρητέου ή την επαναχρησιμοποίηση των μπάζων από τον σεισμό στη Λέσβο.Και μειδιάσαμε, άλλοι με συγκαταβατική συμπάθεια και άλλοι με χαιρεκακία. Ο καθένας και η προσωπικότητά του και οι επιλογές του.