Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή μια φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό των νέων.

 

Η Αριστοτελία Πελώνη χαρακτήρισε «αδιανόητη» τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30-39 ετών για να «ξεστοκάρει».

 

«Είναι η πολλοστή φορά εν μέσω της πανδημίας που ο κ. Τσίπρας αντί να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

«Σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να "ξεστοκάρει"», συμπλήρωσε.

 

Η κ. Πελώνη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. «Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας», πρόσθεσε.

 

«Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο», κατέληξε η κ. Πελώνη.

 

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Άνοιξε επιτέλους η πλατφόρμα- έστω και για τα AstraZeneca, για να ξεστοκάρουμε- για τις ηλικίες 30-39 ετών».

 

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνισε πως δεν υπονοεί ότι άνοιξε η πλατφόρμα για ένα «επικίνδυνο» εμβόλιο.

 

«Δυστυχώς δεν είχαμε την επάρκεια των εμβολίων για να μπορέσει να εμβολιαστεί γρήγορα ο κόσμος. Δυστυχώς δημιουργήθηκε και ένα αρνητικό κλίμα για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων εταιρειών», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν μπορεί να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Βρετανοί με το εμβόλιο της AstraZeneca «και αυτό να δημιουργεί υπόνοιες μόνο στην ΕΕ και εκεί να είναι μια χαρά».

 

Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες, συμπλήρωσε και τόνισε: «Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο πολίτης είναι ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει τον κορωνοϊό, να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει».

 

Στο ζήτημα για τις θρομβώσεις, ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε «δεν είμαι επιστήμονας, αλλά ακούω τους επιστήμονες που λένε ότι αν εντοπιστούν εγκαίρως αντιμετωπίζονται, ενώ ο κορωνοϊός δύσκολα αντιμετωπίζεται».

 

Παράλληλα υπογράμμισε πως οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών. «Ας σταματήσουμε να τους στοχοποιούμε. Ας σταματήσουμε να στοχοποιούμε μια γενιά, ρίχνοντας την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει», κατέληξε.