Παρέμβαση έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος για την προστασία των εκπαιδευτικών που μηνύονται από γονείς - αρνητές


Ο υπουργός ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη να μην προσαγάγονται στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε, εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, να παρακάμπτεται το αυτόφωρο και η διαδικασία να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Αστυνομικά Τμήματα. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διεμήνυσε πως η Πολιτεία θα στηρίξει με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δέχονται επιθέσεις από γονείς-αρνητές. 

 

«Έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελία. Δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας που κάνουν το καθήκον τους, που έχουν προσφέρει εξαιρετικό έργο και έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο διάστημα της πανδημίας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας»