Η Πολιτεία θα στηρίξει με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δέχονται επιθέσεις από γονείς-αρνητές διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας


Σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης καταδίκης αυτών των πράξεων και απόλυτης στήριξης των εκπαιδευτικών. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις».

 

Η ίδια θύμισε πως από την περυσινή σχολική χρονιά πέρασε ειδική διάταξη που στηρίζει πλήρως νομικά τους εκπαιδευτικούς ενώ, όπως είπε, το Παιδείας βρίσκεται σε συνεργασία με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τα ζητήματα αυτά. 

 

«Έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελία. Δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας που κάνουν το καθήκον τους, που έχουν προσφέρει εξαιρετικό έργο και έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο διάστημα της πανδημίας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας»

 

Δωρεάν επτά σελφ τεστ 

 

Αναφερόμενη στα self test που υποχρεούνται να κάνουν τα παιδιά μετά από εμφάνιση κρούσματος στο σχολείο τους, η υπουργός εξήγησε πως: «Σε περίπτωση κρούσματος έχουμε προβλέψει πολύ αυξημένο τέστινγκ. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά που είναι γύρω από το επιβεβαιωμένο κρούσμα, καλούνται να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα. Δωρεάν και τα επτά».

 

Όπως διευκρίνισε η κα.Κεραμέως, τα επιπλέον τεστ, πλην των δύο που έχουν ήδη πάρει από το φαρμακείο, τα παιδιά θα τα προμηθεύονται από τα σχολεία τους καθώς τα  υπουργεία Υγείας και Παιδείας έχουν στείλει σε όλα τα σχολεία της χώρας επιπλέον τεστ, ράπιντ και σελφ, για όσα παιδιά βρέθηκαν κοντά σε επιβεβαιωμένο κρούσμα, ώστε να συνεχίσουν τη δια ζώσης εκπαίδευση.