ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Παραιτήθηκε τελικά ο Δημήτρης Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής

Παραιτήθηκε τελικά ο Δημήτρης Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής κατέθεσε τελικά στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

Το προεδρείο της Βουλής ανέμενε την απόφαση του βουλευτή εντός της εβδομάδας όπως και έγινε.

«Ύστερα από την διαγραφή μου από το κόμμα των ΑΝΕΛ για την ψήφο καρδιάς που έδωσα για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και κατόπιν των σχετικών συνομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του Προεδρείου του Κοινοβουλίου και να μην εξαντλήσω τη δυνατότητα που μου παρέχει ο κανονισμός της Βουλής. Υποβάλλω ενώπιον σας την παραίτησή μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος στην επιστολή παραίτησης.

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της Βουλής την Πέμπτη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει με την παραμονή του στη θέση του αντιπροέδρου μετά από την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως η συνάντηση με τον κ. Βούτση έγινε «σε πάρα πολύ καλό κλίμα που καλύτερο δεν θα μπορούσε να είναι».

«Ακολουθώντας τη συζήτηση που έχει προηγηθεί στις δύο διασκέψεις προέδρων για το ζήτημα της αντιπροεδρίας στη Βουλή, θα συμμετάσχω τη Δευτέρα στη διάσκεψη των προέδρων, διότι δεν πρέπει να λείπει κάποιος από τους αντιπροέδρους, επειδή έχει προγραμματιστεί ψηφοφορία για δικαστικούς. Μετά τη διάσκεψη θα παραιτηθώ και θα παραδώσω τη θέση του αντιπροέδρου», είχε πει ο Δημήτρης Καμμένος.

Η εκλογή του νέου αντιπροέδρου, τον οποίο θα προτείνει το κόμμα των ΑΝΕΛ, θα γίνει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 14.00.

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM