Κρίση έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Χρυσής Αυγής ενόψει ευρωεκλογών με τον ευρωβουλευτή Λάμπρο Φουντούλη να είναι ο τρίτος κατά σειρά που παραιτείται.


Η προσπάθεια του αρχηγού Μιχαλολιάκου να τοποθετήσει απόλυτα ελεγχόμενους υποψηφίους οδηγεί σε παραιτήσεις εν ενεργεία ευρωβουλευτών.

 

Πρώτη ανακοινώθηκε η ανεξαρτητοποίηση του Ελευθέριου Συναδινού που έχει αποχωρήσει εδώ και έναν χρόνο από τη ΧΑ και πλέον κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με το ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη.


Ακολούθησε η αποχώρηση του Γιώργου Επιτήδειου, που κόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ τελευταία ήρθε η παραίτηση του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη.

 

Παραιτήθηκε και τρίτος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής - Βολές κατά Μιχαλολιάκου


Ο Λάμπρος Φουντούλης, ήταν από τα δυνατά ονόματα της οργάνωσης, αφού μέχρι πρότινος προβαλλόταν ως ο «πατέρας του ήρωα συναγωνιστή» τους, που δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

 

Στη σχετική δήλωσή του μάλιστα, ο ευρωβουλευτής χρησιμοποίησε τα ίδια τα λόγια του Νίκου Μιχαλολιάκου για να καυτηριάζοντας την απόφαση αποπομπής του από το ευρωωηφοδέλτιο.

 

«Η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει, εσείς μην προδώσετε τη ΧΑ ... όσον αφορά εμένα, ένα είναι σίγουρο: πως εγώ δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή...», ανέφερε.

 

Κοινός παρανομαστής των ανωτέρω καρατομήσεων σύμφωνα με πληροφορίες είναι η απόφαση να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηδελτίου της ναζιστικής οργάνωσης ο Γιάννης Λαγός, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προστατευθούν με κάθε τρόπο όλα τα στελέχη εκείνα που ενδεχομένως βρεθούν ένα βήμα πριν τη φυλακή όσο προχωρά η πολύκροτη δίκη της ΧΑ.